2022-23: Tottenham – Portsmouth 1-0 (FA-cup)

Hederlig innsats da Pompey møtte overmakten


Tottenham ble som forventet et nummer for store for Portsmouth i FA-cupens tredje runde. Harry Kane – som noe overraskende spilte fra start – ble tungen på vektskålen og scoret kampens eneste mål. Det var på ingen måte et fyrverkeri av en fotballkamp, og Pompey må si seg fornøyd med at de hang godt med i store deler av kampen. På den annen side: Tottenham ble aldri satt under særlig press og etter scoringen var det liten tvil om hvilket lag som skulle gå videre. Forhåpentligvis var det en god opplevelse for ca 9000 tilreisende supportere som fikk oppleve en ny, flott stadion og samtidig se sitt laget levere til godkjent+.

Reeco Hackett hadde bortelagets beste mulighet tidlig i kampen da han på akrobatisk vis fikk avgårde et skudd som hjemmelagets keeper Fraser Forster måtte anstrenge seg for å ta. Etter dette hadde imidlertid Forster lite å gjøre, og i 2. omgang viste Spurs at de tross alt er et Premier Leaguelag. Son og Kane hadde noen fine kombinasjoner, og Spurs’ spanske unggutt Bryan Gil imponerte til tider. Pompey hang ikke like godt med på tempoet utover i kampen, og de hadde ikke krefter til en skikkelig sluttspurt selv om spillere som Ronan Curtis, Joe Pigott og Michael Jacobs kom innpå. Det ble forøvrig et gledelig gjensyn med Louis Thompson som fikk det siste kvarteret. Det var akkurat nok tid for ham til å få seg et gult kort.

 

Hva nå?

Det fantes nok noen drømmere der ute som håpet på en cupsensasjon, men realistisk sett var dette så langt som Pompey kunne håpe på å nå i FA-cupen. Det ble en hederlig innsats, og en fin tur for supporterne, men det er nå det virkelig gjelder. Pompeyskuten ligger og driver på åpent hav, uten kaptein, og mannskapet ser ikke ut til å vite helt hva de skal gjøre. Simon Bassey skal prøve å stabilisere det hele, og kanskje kan laget få et lite løft av det som tross alt var en god prestasjon mot en veldig god motstander. Likevel sitter jeg med en følelse av at når denne sesongen skal oppsummeres kan det godt være at denne kampen står igjen som høydepunktet for fansen.

 

Noen ord fra Pompey midlertidige manager Simon Bassey

“I’m immensely proud. I told the boys afterwards that we can achieve some big things here and the performance was a building block towards that.»

“The challenge for us is to bring that effort and intensity every week when we’re competing in League One.»

“When you come to places like this, you ultimately have to defend well and the one bit of combination play we’ve got wrong has cost us in the end.»

“We’ve probably given away too many soft goals this season and so this was a start towards limiting the number of chances for the opposition.»

“We probably just lacked a bit of quality with our final ball at the other end and couldn’t find that gilt-edged chance in the second half, although almost got Owen Dale in on a couple of occasions.”

 

Lenke til de offisielle sidenes kamprapport

https://www.portsmouthfc.co.uk/matches/fixtures/first-team/202223/january/tottenham-hotspur-vs-portsmouth-on-07-jan-23/

FA-cupens tredje runde, Tottenham Hotspur Stadium 7. januar 2023

Tottenham Hotspur – Portsmouth 1-0 (0-0)

50. min 1-0 Kane

Pompey (3-5-2):  Griffiths; Morrison, Raggett (K), Ogilvie; Swanson, Tunnicliffe (Thompson 75), Morrell (Jacobs 85), Hackett (Koroma 75), Hume; Bishop (Pigott 85), Dale (Curtis 87)

Ubenyttede reserver: Oluwayemi, Freeman, Dockerill, Payce

Gult kort: Thompson

Tilskuere: 60,161 (8,880 Pompeyfans)

 

Noen av høydepunktene ser du her:

Intervju med midlertidig manager Simon Bassey

 

Matchvinner Harry Kane
Colby Bishop både fikk og ga juling
Ingen grunn til å skamme seg over prestasjonen