2022-23: Opptakt Portsmouth – Stevenage (Papa John Trophy)

Pompey trenger en seier. Kommer den i kveld?

Ligakampen mot Accrington ble som kjent avlyst sist lørdag. Dermed bør det være nok av uthvilte og motiverte spillere å ta av til en kamp i denne minst lukrative turneringen på en kjølig tirsdagskveld. Motstanderen i tredje runde av Papa John Trophy er Stevenage fra League Two. Laget fra Hertfordshire litt nord for London ledes av skotten Steve Evans og har hatt en strålende sesong så langt. The Boro ligger på 2. plass på tabellen, like bak Leyton Orient, og har kvalifisert seg for tredje runde i FA-cupen. I den venter storkamp borte mot Aston Villa. Det er altså ikke bare Pompeyfansen som gleder seg til neste runde i verdens eldste fotballturnering.

Nå gjelder det imidlertid Papa John. Stevenage har kvalifisert seg for tredje runde gjennom å vinne sin gruppe suverent med 3 seire av 3 mulige mot henholdsvis Peterborough, Wycombe og Tottenham U21. I runde to slo de Arsenal U21 med sifrene 3-2 og har med dette imponert mer enn Portsmouth har gjort i sin turnering. Pompey slo riktignok Ipswich i forrige runde, men i gruppespillet ble det blant annet uavgjort og tap på straffer mot Crawley Town. Deretter fulgte en 5-0 seier over Aston Villa U21 og til slutt seier på straffespark etter 1-1 mot AFC Wimbledon. Portsmouth har imidlertid vunnet turneringen, den gang den het EFL Trophy, etter en særdeles spennende Wembley-finale mot Sunderland back in the days.

 

Litt om tidligere oppgjør

Det er ikke så ofte at disse to lagene møtes, men det ble noen oppgjør i perioden 2014-17 da begge lagene spilte i League Two. Totalt sett har bortelaget Stevenage den beste statistikken med 5 seire mot Pompey sine 4. Forrige oppgjør var i ligacupen 2020 hvor kampen endte 3-3 og Pompey vant 3-1 i straffesparkkonkurransen. Sist gang lagene møttes i ligasammenheng var tilbake i mars 2017. Da vant Stevenage hele 3-0 i en kamp hvor Christian Burgess ble utvist. Dette var forøvrig det siste tapet på lag tid for Pompey, for som de fleste husker ble resten av sesongen en parademarsj som kulminerte med opprykk og ligaseier et par måneder senere.

 

Skader og karantener

Portsmouth har stadig sine skadeproblemer og selv om både Tom Lowery og Louis Thompson trener igjen er det usikkert om de kan spille i denne kampen.  Zak Swanson og Joe Rafferty er også tvilsomme på grunn av mageproblemer.  Jayden Reid  er fortsatt kneskadet.

 

Stevenage manager Steve Evans har varslet at han vil gjøre en del endringer på laget som spilte sist ligakamp mot Mansfield. Danny Cowley har mulighet for å stille med fullt mannskap hvis han ønsker det. Antagelig må det til dersom forsterke Stevenage skal overvinnes. Kampen går samtidig med en viss semifinale i fotball-VM, så det blir nok langt fra fullsatt på Fratton Park. Men kanskje det hjelper litt på den lokale interessen at England ble slått ut av VM. Uansett: to skjermer er anbefalt i kveld!

 

Les opptakten fra de offisielle sidene her

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2022/december/match-preview-for-portsmouth-vs-stevenage-on-13-dec-22/

 

Portsmouth manager Danny Cowley

They’ve made a brilliant start to the season and credit to Steve Evans, whose promotion record speaks for itself.»

“He has an experienced team with competition for places and lots of firepower. It’s a tough draw and we have to find the balance between winning and development.”

“The postponement was disappointing, but it happened on the Friday morning and we were thankful to Accrington for an early decision being made.»

“That allowed us to have a tougher session and then on Saturday we were thankful to the Navy, who allowed us to use their all-weather facilities.»

 

Se hele intervjuet med Cowley her