2022-23: Optakt Ipswich Town – Portsmouth (EFL Trophy)

En kamp som vi ikke har brug for. 

Igennem en nu længere periode har Pompey-maskinen haft svært ved at komme i omdrejninger i League One, hvilket har betydet, at drømmen om automatisk oprykning efterhånden er ved at blegne. Til gengæld hænger vi stadig på i kampen om en play-offs plads, også selv om fredag aftens pointdeling mod Derby County medførte, at vi for første gang i måneder gled ud af top seks. Det ænder dog ikke på, at al fokus må være på at komme på rette spor igen i ligaen. Af samme årsag er denne lille pokalturnering efterhånden blevet endnu mere irrelevant for os.

Hjemmeholdets sæson indtil nu, og det seneste nye fra The Tractor Boys

De lokale helte fra Ipswich har siden nedrykningen til den tredjebedste række skuffet slemt, og ikke for alvor formået at indfri de høje forventninger til en ellers dyrt sammensat trup. Det ser anderledes ud i denne sæson, hvor klubben fra Suffolk i skrivende stund er at finde på en andenplads i League One, dog bare et enkelt point foran Sheffield Wednesday lige bag dem. At holdet har løftet sig er der til gengæld ingen tvivl om, og det var da også på Portman Road, at vi løb ind i sæsonens første nederlag i ligaen da vi tabte med 2-3 – en kamp som mere eller mindre indledte vores siden da mildest talt ujævne periode. Det kan derfor heller ikke undre, at Ipswichs stats på hjemmebanen er ganske fine: 5-3-1 med målscoren 16-7. Det enlige nederlag kom mod Lincoln City, som midt i oktober tog hjem med en sejr på 1-0. At The Tractor Boys ikke er helt usårlige på egen bane sås til gengæld også så sent som forrige weekend, hvor Cheltenham Town aftvang favoritten en 1-1 remis.

I EFL Trophy er vores modstander i alle tre kampe stillet med en blanding af reserver og stamspillere, og noget lignende kan forventes i aften da oprykning fra League One alt andet lige må forventes at have førsteprioritet – ikke ulig os. I gruppefasen mødte Ipswich Town Arsenals U21 mandskab, Cambridge United og Northampton Town. De vandt gruppen på en bedre måldifference end Arsenals reserver, hvilket skyldtes en 6-0 sejr mod Northampton. Gruppesejren betød, at The Tractor Boys i aften nyder fordel af hjemmebane.

Gassan Ahadme er spærret da han allerede har optrådt for Burton i denne turnering mens Conor Chaplin heller ikke står til rådighed grundet en mindre skade. Kyle Edwards har karantæne. Leif Davis og Janoi Donacien meldes tvivlsomme.

Hjemmeholdets startellever vil ifølge manager Kieran McKenna bære præg af, at der er en række spillere som har brug for kamppraksis.

Profiler hos værterne

En spiller som har fået meget spilletid i denne turnering er Freddie Ladapo, som er kommet på tavlen to gange i EFL Trophy. Det samme har Marcus Harness om end der nok er større chancer for at han bliver sparet mod os da han oftere kommer i aktion i ligaen.

Hvordan ser det ud hos os?

Vi må til aftenens kamp undvære Michael Jacobs, Tom Lowery, Joe Rafferty, Jayden Reid ogLouis Thompson grundet skader af forskellig art. Derudover er Joe Morrell som bekendt til VM med Wales, og Joe Pigott er spærret da han er udlånt af hjemmeholdet.

Danny Cowleys tanker om kampen

“It’s probably the hardest tie possible for us and you just have to look at the depth they have in their squad. I had the pleasure of watching their game at Exeter on Saturday and you see their bench, with the athleticism and power they’re able to bring into the team.  So it’s going to be incredibly tough, but that’s great for our young players and the clear objectives we have for this competition. We always go out to win – that goes without saying – but there’s also a development aspect and we’ve previously been able to give exposure to the likes of Zak Swanson and Jay Mingi. It means that when they’re called upon in the league – as they have been – they’re in a much better place to step up and perform. So we will go to Portman Road and try to put a performance together that will be good both in and out of possession.”

We anticipate facing a strong Ipswich side and whenever you play top teams, it gives you instant feedback. This can help the journey that we’re on. We can’t experiment too much because we don’t really have the numbers at the moment, but we’ll utilise the squad as best as we can.”

Interview med Danny Cowley forud for kampen