2022-23: Portsmouth – Derby 0-0

Målløst men ikke håpløst. 


Det ble 0-0 og et poeng til hvert av lagene i den TV-sendte toppkampen på et utsolgt Fratton Park. Det er et resultat ingen av lagene kan være fornøyd med, særlig med tanke på at Barnsley og Bolton begge vant sine kamper. Dermed er både Pompey og Derby utenfor playoff, på henholdsvis 7. og 8. plass

Kampen ble som forventet tett og intens, der hvert av lagene hadde sine perioder med dominans. Hvis man skal være ærlig var bortelaget nærmest seieren. De hadde de største sjansene, mens Pompey ikke fikk testet Derbykeeperen i like stor grad. Kampens største prestasjon var det nok David McGoldrick som sto for da han fikk vendt opp og satte ballen i tverrliggeren. Pompey hadde mange gode tendenser, men manglet den ekstra kvaliteten inne i motstanders 16-meter.

Derby ropte på straffespark da Jay Mingi fikk blokkert et skudd i 2. omgang. Reprisen viser tydelig at ballen treffer ham i armen, og hadde man hatt VAR i League One ville nok det endt opp med straffe til gjestene. Gjestene hadde også en gedigen sjanse på overtid, men det endte med poengdeling.

Et hyggelig skandinavisk innslag på Fratton Park denne kvelden var Erik Huseklepp, som ble hyllet av hjemmefansen. De har tydeligvis ikke glemt Erik The Viking. Kanskje hadde Pompey trengt en spiller med hans smartness og teknikk inne foran mål.

 

Hva kan vi ta med oss fra kampen

Vi tok poeng mot et av de lagene som antagelig vil være med helt inn i kampen om opprykk. Med tap ville vi havnet enda lenger bakpå. Laget trengte også å få en bekreftelse på at vi kan spille jevnt med de gode lagene, etter et par litt skuffende forestillinger. Det var også godt å få en spiller som Marlon Pack tilbake i bortimot godt gammelt slag. Midtbanen trenger en general som ham.  Selv om resultatene ikke har vært som forventet de siste ukene er laget fortsatt ubeseiret på Fratton Park. Nå gjelder det bare å plukke noen trepoengere!

 

Kamprapport fra de offisielle sidene

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2022/november/match-report-for-portsmouth-vs-derby-county-on-18-nov-22/

 

Portsmouth manager Danny Cowley

“I thought it was a really competitive game between two good League One teams.»

“You look at the quality that Derby have in their group, with Championship – and even Premier League – experience.»

“But we acquitted ourselves well and were in the ascendency for large periods, getting to the final third time and time again.»

“If we’re going to be critical of ourselves, then we just lacked a bit of quality with our end product, meaning we didn’t get value for our good play.»

 

League One, Fratton Park, 18. november 2022:

Portsmouth – Derby County 0-0 (0-0)

Pompey (4-4-2): Griffiths; Swanson, Raggett, Robertson (c), Ogilvie; Dale, Pack, Mingi, Koroma (Curtis 61); Scarlett (Pigott 86), Bishop

Ubenyttede reserver: Oluwayemi, Morrison, Hume, Tunnicliffe, Hackett

Gule kort: Robertson, Bishop

Tilskuere: 18,623 (1,270 bortefans)

 

Intervju med Danny Cowley

Høydepunkter fra kampen

Intervju med nyansatt sportsjef Richard Hughes

 

Erik Huseklepp på besøk
Mellomfornøyde Pompeyspillere