Supporterintervjuet: Før Morecambe (B)

Trygve Mellvang Tomren-Berg (t.h.) tror en Colby Bishop-dobbel er nok til å ta tre poeng borte mot Morecambe lørdag.


SUPPORTERINTERVJUET: Vår medlem nummer 7, Trygve Mellvang Tomren-Berg, stiller denne runden til supporterintervju. 47-åringen er Strømsgodset-supporter i Norge og forteller om bildet over: «Et lite bilde fra arbeidslivet – på en konferanse jeg ledet hvor Odd-sjef Einar Håndlykken ikke akkurat lot være å gjøre et poeng av at grendlenderne dagen før knuste Godset 5-1 i Skien.»

Trygve er i tillegg til å være Pompey- og Strømsgodset-supporter også supporter av den belgiske klubben Union Saint-Gilloise. Det forteller han mer om i supporterintervjuet under:

 

Det ble 10. plass forrige sesong. Hva er dine tanker om det Pompey presterte i 2021/22?

– Det var skikkelig skuffende resultatmessig. Dette er en klubb som bør være i toppen av League One hver eneste sesong – og spille om opprykk. 10. plass er rett og slett ikke godt nok. Samtidig, når vi ser hvor absurd pengegaloppen er i Premier League og med et gjennomkorrupt VM på gang, er det nesten litt deilig å forholde seg til League One nok en sesong. Fotball uten sjel er ikke fotball! Og League One blir det jeg skal følge med på når vanviddet i Quatar sparker i gang.

 

Hva var dine tanker og forventninger til kommende sesong?

– Det er jo TITS hver gang – this is the season! Gir ikke opp håpet om opprykk, men forventer i hvert fall at vi skal kjempe i toppen ette den sesongstarten vi har hatt. Vi er vanskelige å slå, men vi MÅ få uavgjortkampene til å bikke i vår favør hvis vi skal nå helt opp.

 

Hvilke lag tror du rykker opp fra League One i år?

– Vi er jo ikke veldig langt inne i sesongen, men er så langt imponert over våre «dockside derby»-rivaler Plymouth. Samtidig er jeg usikker på om de holder helt inn. Tror Ipswich og Sheffield Wednesday blir harde utover – og at Derby kommer enda mer etter hvert. Men vi skal også ha et ord med i laget der.

 

Hva synes du om Pompeys sesongstart og spillerlogistikk siden forrige sesong?

– Sesongstarten er bra, men vi spiller for mye uavgjort. Det var nok en del nødvendige utskiftinger i sommer – og jeg synes klubben handlet ganske fornuftig. Ikke minst i angrepet.

 

Har du planer om å få til en tur over for å se Pompey i løpet av 2022/23?

– Det er nok (dessverre) ingen konkrete planer, men det er jammen på tide å komme seg på kamp snart.

 

Hvordan holder du deg oppdatert på Pompey (kamper og nyheter)?

– Selvsagt gjennom pompey.no – men også britiske nettsider. Og så blir det noen iFollow-kamper innimellom.

 

Har du noen favorittspillere i dagens Pompey-spillerstall?

– Jeg tror nesten jeg må si Colby Bishop. Han er ikke helt på Braut Haaland nivå når det gjelder målsnitt (hvem er vel det?), men han putter ballen regelmessig i mål. Og det er helt avgjørende med en scorende spiss hvis vi skal

 

Hva er dine tanker om Danny Cowley og hans trenerteam?

– Jeg synes Cowley framstår som en reflektert og sympatisk trener. I cup-kampen mot Hereford sist tror jeg han må ha levert noen velvalgte ord i pausen, for det var et helt annet lag som kom på banen etter pause. Slike ting er viktig.

 

Nå er det bortekamp i serien mot Morecambe. Hva er dine tanker om denne kampen, hva er din startellever og hvordan tror du kampen ender?

– Dette er en bortekamp vi må vinne for å henge med. Skal vi si at vi tar en 1-2-seier? Og at Colby Bishop fortsetter å pynte på scoringssnittet sitt med en «brace», som de kaller det på balløya. Når det gjelder uttaket, stoler jeg på at Cowley velger rett.

 

Har du ellers noe du vil si til resten av de skandinaviske Pompey-supporterne?

– Jeg bodde i Belgia noen år, rett ved siden av stadion til klubben Union Saint-Gilloise, en klubb jeg siden har fulgt. Den gang var de på tredje nivå i Belgia, og det var de også da Pompey-helten Christian Burgess signerte for klubben for noen år siden. Men etter at Burgess kom til klubben, rykket de rett opp på øverste nivå, hvor de rett og slett vant seriespillet forrige sesong (men kom til slutt bak Club Brugge i sluttspillet). Det betydde Europaleague, hvor de rett og slett vant sin gruppe, foran både portugisiske Braga og den tyske serielederen FC Union Berlin. Det er en helt fantastisk historie.

Og Burgess? Han spiller fast og scorer mål, både i den belgiske serien og i Europa League. Siste kampen jeg så gikk Burgess i bresjen for en vanvittig snuoperasjon hvor de la under 0-2 mot Brugge med en mann utvist tidlig i første omgang, for så å greie 2-2 etter at Burgess scoret det første målet.
Og klubben? De er en gammel storhet, som spiller på en nesten antikvarisk stadion, med en kjerne dedikerte fans som skaper fantastisk stemningen. Høres det kjent ut?
Hvis noen Pompey-fans er ute etter en belgisk klubb å følge med på, så er tipset herved overbrakt.


Sesongens tidligere supporterintervjuer:

Før 1. runde i FA-cupen: Hereford (B): Pål A. Lea

Før 15. serierunde: Shrewsbury Town (H): Ståle Håheim

Før 14. serierunde: Oxford (H): Steen Houman

Før 13. serierunde: Forest Green Rovers (B): Torkil Risan

Før 12. serierunde: Charlton (B): Jean Robert Tankred

Før 11. serierunde: Fleetwood (H): Trond G. Nedal

Før 10. serierunde: Ipswich Town (B): Joakim Ellingsen

Før 9. serierunde: Plymouth (H): Øyvind Velde

Før 8. serierunde: Burton (B): Per Gustavsson

Før 7. serierunde: Peterborough (H): Ed Binks

Før 6. serierunde: Port Vale (B): Paul Richards

Før 2. runde i ligacupen: Newport County (B): Michael Pantling

Før 5. serierunde: Bristol Rovers (H): Anton Jonasson

Før 4. serierunde: Cambridge United (H): Marius Kastet

Før 3. serierunde: Cheltenham (B): Lars Håvik

Før 1. runde i ligacupen: Cardiff City (B): Asbjørn Stokken

Før 2. serierunde: Lincoln City (H): Mathias Eide

Før 1. serierunde: Sheffield Wednesday (B): Jon Romuld Håversen

Colby Bishop.