2022-23: Portsmouth – Peterborough 2-1

Dane Scarlett senket Peterborough!


Fratton Park viste seg fra sin beste – og mest høylytte – side denne lørdagen og rammen rundt kampen var et toppoppgjør verdig. Hjemmelaget fikk en verst tenkelig start da Michael Morrison brukte for lang tid med ballen, mistet den og serverte dermed Posh en tidlig ledelse ved Jack Marriott. Pompey kom seg raskt etter sjokket, og Ronan Curtis burde utlignet da han fikk heade for åpent mål etter fint forarbeid av Owen Dale. Hjemmepublikummet skulle imidlertid snart få anledning til å juble. Clark Robertson – som kom inn fordi Conor Ogilvie ble pappa i løpet av morgentimene – la et perfekt innlegg som Scarlett stupheadet i mål.

Andre omgang startet med at Marriott fikk muligheten til å bli tomålscorer men avslutningen hans gikk like utenfor. Scarlett – The Starlet – viste hvordan det skal gjøres da han skapte seg nok plass til å få avgårde et lavt skudd med venstrefoten som keeper Lucas Bergstrøm var sjanseløs på. 2-1 og Fratton Park eksploderte. Peterborough hadde sine sjanser til utligning, men Pompey red av stormen og kunne juble for 3 poeng.

 

Tabellsituasjonen og veien videre

Ipswich vant 2-0 og overtok dermed tabelltoppen med et mål bedre målforskjell enn Pompey. Dette spiller ingen rolle, for nå venter en rekke med vanskelige kamper for Danny Cowley & co. Barnsley borte neste helg høres kanskje ikke avskrekkende ut, men de slo Sheffield W 2-0 på Hillsborough og er i form. Burton Albion er et lag Portsmouth bør slå om de skal henge med i toppen, deretter venter vanskelig motstandere på Fratton Park: Plymouth og Bolton, før den tøffe bortekampen på Portman Road mot Ipswich. Med gode resultater i disse kampene vil Pompey ha vist at de er seriøse opprykkskandidater. Blir det derimot tap mot de andre topplagene kan man plutselig befinne seg i ingenmannsland igjen. Laget virker imidlertid både mer solid og målfarlig enn noengang under brødrene Cowley og med gryende «Scarlett-fever» og en god bredde i troppen er det lov å håpe.

 

Kamprapporten fra de offisielle sidene kan du lese her

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2022/september/match-report-for-portsmouth-vs-peterborough-united-on-03-sep-22/

 

Kommentarer fra Danny Cowley

“It’s a really important win for us and we actually started well, with a lot of momentum and energy. But then we conceded the goal from a mistake, which happens. The important thing is the response and that, from the whole group, was magnificent.»

“And our supporters – wow. It was as loud as I’ve ever heard Fratton Park and that was after Peterborough scored, which allowed our guys to maintain their belief.»

“When the goal did come, it was a well-worked effort from a free-kick and a brilliant cross from Clark – more like Andrew Robertson – before a good Dane finish. He’s ruthless and I’ve seen him score those headed goals before, so I’ve been moaning about when they were going to come for us!»

 

League One, Fratton Park, 3. september 2022

Portsmouth FC – Peterborough United 2-1 (1-1)

5.min 0-1 Marriott

37.min 1-1 Dane Scarlett

70.min 2-1 Dane Scarlett

Pompey (4-4-2): Griffiths; Rafferty, Morrison, Raggett, Robertson (K); Dale (Hackett 66), Pack, Lowery (Morrell 76), Curtis (Koroma 66); Scarlett (Pigott 76), Bishop (Mingi 82)

Ubenyttede reserver: Oluwayemi, Jacobs

Gule kort: Rafferty, Robertson

Tilskuere: 18,168 (802 bortefans)

 

Kommentarer fra Pompeymanager Danny Cowley:

 

Høydepunkter fra kampen:

 

Kommentarer fra Michael Morrison etter kampen:

 

 

Dane Scarlett og Ronan Curtis feirer utligningen

 

Sean Raggett var som vanlig bunnsolid
Fratton Park på sitt aller beste