2022-23: Opptakt Portsmouth – Peterborough

Et skikkelig toppoppgjør på Fratton Park!


Portsmouth nyter tilværelsen på toppen av tabellen, etter fire strake ligaseire. Danny Cowleys menn ser ut til å ha funnet formen, til tross for et unødvendig poengtap mot Crawley i Papa John Trophy nå i midtuken. Peterborough, som rykket ned fra Championship i fjor, er et av lagene som antagelig vil kjempe helt i toppen også ved sesongslutt. De står med fire ligaseire og to tap og ligger bare to poeng bak Pompey på tabellen. Det er med andre ord mye som står på spill på Fratton Park denne første lørdagen i september.

 

Litt om Peterborough FC

Peterborough – også kjent som Posh – er et lag fra byen med knapt 200.000 innbyggere i Cambridgeshire. Klubben ble stiftet i 1934 og har vært med i The Football League siden 1960. De har for det meste spilt på nivå 3 eller 4, med noen gjesteopptredener på nivå to, senest i fjor da laget rykket ned fra The Championship. Klubben har ingen store meritter, men de har vunnet nåværende League Two og har en kvartfinale i FA-cupen som sitt beste resultat, riktignok tilbake i 1964/65.

Den mest kjente spilleren i nyere tid er nok Ivan Toney, som ble solgt til Brentford i 2020 i det som er klubbens største salg noensinne. Manager er Grant McCann, som tross sin relativt unge alder (42) er inne i sin tredje periode som manager for klubben. Han har en seiersprosent på ganske nøyaktig 40 i løpet av hele sin karriere, som må sies å være godkjent.

 

Spillere å se opp for

Jonson Clarke-Harris er toppscorer med fem mål på sine seks ligakamper. 28-åringen som er født i England men som representerer Jamaica har scoret i mer enn annenhver kamp de siste sesongene for gode lag som Coventry, Bristol City og nå Peterborough. Sammen med Jack Marriott – som tidligere har vært toppscorer i League One – utgjør han et angrepspar som kan skremme de fleste forsvar i divisjonen. Marriott er tilbake i Peterborough etter et opphold i Derby, hvor han scoret viktige mål den første sesongen men gradvis slet med mindre spilletid og ble lånt ut til Sheffield W uten særlig suksess. Han er kommet greit i gang denne sesongen med 3 mål på 5+1 ligakamper.

I andre enden av banen står en keeper fra Finland – Lucas Bergstrøm – på utlån fra Chelsea. Det er også gode muligheter for et gjensyn med Ben Thompson, som var strålende på utlån til oss for noen år siden. En annen tidligere Pompey-spiller – Nathan Thompson – er derimot ute med karantene. Nathan er som de fleste vet broren til Pompey-spiller Louis, men han er heller ikke spilleklar etter sin skade.

 

Skadesituasjonen

Foruten Louis Thompson er Jayden Reid også ute med skade. Det er derimot en mulighet for at Josh Koroma – som kom på utlån fra Huddersfield på deadline day- kan få sin Fratton Park-debut.

Bortelaget må klare seg uten Ollie Norburn og Kell Watts. Tidligere Pompey-spiller Dan Butler er også i stallen, men tvilsom til kampen.

 

Litt statistikk

Portsmouth har slitt litt mot Posh de siste sesongene, og har bare vunnet et av de siste fem innbyrdes oppgjørene. Jack Whatmough og Tom Naylor scoret målene den gang i 2020 da Pompey vant 2-0 på Fratton Park. Peterborough fikk revansje i vårkampen da vår danske forsvarer Rasmus Nicolaisen scoret selvmål og ble ufrivillig «matchvinner» for feil lag. Totalt sett har Pompey et lite overtak på Fratton Park med åtte seire mot seks.

 

De offisielle sidenes sin opptakt

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2022/september/match-preview-for-portsmouth-vs-peterborough-united-on-03-sep-22/

 

Portsmouth manager Danny Cowley

“We’ve got a really exciting September and are going to be challenged by the teams we’re playing against.»

“When you compete against the top sides, it gives you instant feedback on your own performance. We expect to learn a lot.»

“But we believe in the way that we work and our players – as footballers and people – so we’re looking forward to tackling that.»

“Peterborough have just come down from the Championship and have an experienced group who will have benefitted from being at their level.»

“There’s a lot to admire about them and they continuously bring through young players. It’s a tough game, but we love being at Fratton Park and can’t wait for Saturday to arrive.”

 

Se hele intervjuet med Danny Cowley her: