2022-23: Opptakt Cardiff – Portsmouth (ligacup)

Ikke akkurat FA-cupfinale.


NYHETER: Mange av oss i den skandinaviske supporterklubben var på Wembley da disse to lagene møttes på Norges nasjonaldag, 17. mai 2008. Den gang sang vi om Sol Campbell som løftet FA-cuptrofeet. Det kan virke som en annen tidsalder, og det er det jo forsåvidt. I kveld møtes lagene igjen, denne gang i første runde av den langt mindre glamorøse Carabao Cup. Det er en fin anledning for begge lag til å teste ut spillere som banker på døren til førstelaget, og antagelig vil begge managere benytte seg av den muligheten.

Hjemmelaget, som har spilt de siste fire sesongene i Championship, er favoritter. Cardiff har én seier og én uavgjort på sine to første ligakamper mens Pompey som kjent står med to uavgjorte. Sist lagene møttes i tilsvarende turnering var for 5 år siden. The Bluebirds vant da 2-1 etter at Portsmouth hadde tatt ledelsen. Det var de tidligere Pompey-spillerne Nathaniel Mendez-Laing og Greg Halford som snudde kampen for Cardiff. I kveldens kamp vil det også være kjente fjes på motsatt banehalvdel. Ryan Allsop og Mahlon Romeo, som begge har vært på utlån hos oss, er i kamptroppen, og Marlon Pack gikk som kjent fra Cardiff til Portsmouth i sommer.

 

Siste nytt om lagene

Portsmouth har en del skader i laget og må antagelig unnvære Denver Hume, Joe Morrell, Jayden Reid, Clark Robertson og Ryan Tunnicliffe, selv om de to sistnevnte kanskje kan bli klare. Det er ikke meldt om spesielle problemer i Steve Morison sin tropp.

Dette er en cupkamp, og det skal kåres en vinner. Dersom det blir uavgjort etter 90 minutter går lagene direkte til straffespark. Cardiff er favoritter, men kanskje kan Danny Cowleys menn smelle av en aldri så liten cupbombe? Manageren er i hvert fall positiv til å få prøve seg mot en Championship-motstander.

 

Portsmouth manager Danny Cowley:

“They’re a Championship side who have recruited aggressively over the summer and have a real depth to their squad.»

“There are a lot of options for them all over the pitch and these are always difficult games to prepare for because you’re never quite sure what the opposition will do.»

“There will certainly be some changes for us on Tuesday because that’s the right thing for us as a group.»

“We have got some young players who will really benefit from the chance to take on a Championship team

 

Les hele intervjuet med Cowley her:

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2022/august/cowley-welcomes-championship-challenge/

 

De offisielle sidenes forhåndsomtale kan du lese her

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2022/august/match-preview-for-cardiff-city-vs-portsmouth-on-09-aug-22/

 

Intervju med Portsmouth-forsvarer Connor Ogilvie:

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2022/august/ogilvie-cup-success-can-provide-momentum/