Forsvinner trolig fra Pompey

Det er så stor avstand mellom Pompey og Michael Jacobs i samtalene om ny kontrakt, at den offensive midtbanespilleren trolig fortsetter karrieren i en annen klubb.


NYHETER: Det ble nok en sesong med skader og ganske lite spilletid på Michael Jacobs, men det er ingen Pompey-spillere som leverer så mange målpoeng i forhold til spilletid som den offensive midtbanemannen.

Jacobs scoret sju mål (seks i serien) og hadde seks assists i løpet av kampene han spilte for Pompey denne sesongen. Ikke overraskende gjorde Pompey det også best resultatmessig i den periodene hvor Jacobs var skadefri.

Nå går 30-åringens kontrakt med Pompey ut. Pompey har opsjon på ytterligere en sesong, men ifølge lokale medier i Portsmouth ønsker ikke Pompey å tilby Jacobs en vanlig kontrakt som den han har hatt de to sesongene etter at han kom fra Wigan i 2020.

SE OGSÅ: Michael Jacobs spillerprofil

 

Tilbudt prestasjonsbasert kontrakt

Pompey skal ha tilbud Jacobs en prestasjonsbasert kontrakt, men Jacobs ønsker seg forutsigbarhet og vil ha en standardkontrakt.

Jacobs spilte totalt 32 kamper for Pompey denne sesongen, men mange av disse var som innbytter. En skadefri Jacobs i form er en av League Ones aller beste spillere, men det hersker usikkerhet rundt hva han kan levere. Spørsmålet Pompey stiller seg er om de kan ta seg råd til å gi Jacobs, som trolig er blant klubbens best betalte spillere, en slik kontrakt som han ønsker. Pompeys svar ser ut til å være nei, og dermed tyder det meste på at han er på vei ut dørene fra Fratton Park.

Northampton, som er nær hvor Jacobs familie bor, spiller play-off om opprykk til League One. De har uttrykt et klart ønske om å signere Jacobs i sommer, men trolig vil flere klubber være interessert i den kreative midtbanemannen med den presise høyrefoten.

 

– Vi brukte han for lite

Jacobs spilte kun én kamp fra start for Pompey før jul. Da Jacobs omsider kom inn på laget, gjorde Pompey det altså bedre. Det innrømmet også Danny Cowley i et intervju i vinter. Han fortalte da at Jacobs på grunn av en operasjon i april 2021 var på etterskudd i sesongoppkjøringen, og da sesongen startet var han ikke i samme form som resten av spillergruppen.

Da Jacobs omsider fikk tillit ble det derimot veldig klart at han var mer enn god nok for Pompeys startellever:

«‘If I’m wrong, I try to tell them I’m wrong before they find me. That’s how I work. With Michael, it took us too long to get to him.

‘There were reasons why, but ultimately that’s the reality – and we saw we were a better team with him over the second half of the season. We probably underused Michael – that’s the truth», sa Cowley.

Nå gjenstår det altså å se Pompey klarer å komme til enighet med Jacobs, men signalene fra mediene som følger Pompey tett er tydelige på at avstanden ser ut til å være for stor. Jacobs forlater trolig Pompey i sommer.