Dette er vår årets spiller 2021/22

Det ble svært jevnt, men Sean Raggett vant vår kåring av årets Pompey-spiller 2021/22 med knappest mulig margin.


VAP-NYHETER: Sean Raggett kom til Pompey på lån fra Norwich i 2019 og året etter kom han permanent etter å ha blitt frigitt av kanaraifuglene. 28 år gamle Raggett spilte 45 seriekamper for Pompey denne sesongen og han scoret seks mål.

Etter å ha levert ujevnt i sine første sesonger, var han veldig stabil og god gjennom 2021/22. Han er svært duellsterk og er enorm i lufta både defensivt og på offensive dødballer.

Det har de siste sesongene nærmest vært en tradisjon at den som kåres til årets spiller, forsvinner før neste sesong. Sean Raggetts kontrakt går ut i sommer og det er således knyttet spenning til hva som skjer videre med vår stopperkjempe. Vi krysser fingrene for at Pompey forlenger kontrakten med Raggett,

 

SE OGSÅ: Sean Raggetts spillerprofil

 

Slik stemte dere

Det ble kortere tidsfrist enn tidligere denne sesongen. Årsaken til det var at klubben trengte å vite hvem som vant i god tid før den såkalte End of Season Dinner, hvor alle prisene skulle bli delt ut.

Det ble tidlig klart at det ville stå mellom Sean Raggett og Gavin Bazunu. De fleste hadde en av de to på topp, men det som vippet det i Raggetts favør var at noen medlemmer av prinsipp ikke ønsket at en innleid spiller skal vinne prisen – og derfor ikke ga Bazunu stemmer.

Bazunu ble soleklar vinner av årets unge spiller hos oss. Jay Mingi fikk én stemme. Resten gikk til Bazunu.

Slik ble deres stemmer fordelt:

Sean Raggett 19
Gavin Bazunu 18
Michael Jacobs 5
Connor Ogilvie 5
Marcus Harness 4
George Hirst 3

SE OGSÅ: Tidligere vinnere av årets spiller i Venner av Portsmouth

 

Andre priser

Det var Sean Raggett og Gavin Bazunu som vant alle årets spiller-kåringene, men Raggett tok de fleste.

The News sin tradisjonell kåring av årets spiller henger høyt. Den ble vunnet av Sean Raggett. Bazunu ble nummer to, mens forsvarsspiller Connor Ogilvie ble nummer tre.

Selv om Raggett tok de fleste prisene, vant Gavin Bazunu det som av mange regnes som den gjeveste: Spillernes årets spiller. Pompey-spillerne stemte fram Bazunu som den de mente var Pompeys beste i 2021/22.

Bazunu med prisen sin. Manager Danny Cowley var den som delte den ut.

Under er en oversikt over de ulike supporterklubbenes priser. I tillegg er det verdt å merke seg at Hayden Carters mål mot Oxford ble kåret til sesongens flotteste Pompey-mål og at Dan Gifford ble kåret til årets akademispiller. Ronan Curtis ble «Community Player of the Season».

 

Chris Gibbs representerte oss

Det var Chris Gibbs, som har vært vår gode kontakt i Portsmouth i snart 30 år, som delte ut prisen på våre vegne. Venner av Portsmouth ble invitert av klubben til å delta på denne middagen (End of Season Dinner» med prisutdelingen. Ettersom vi ikke kjente til noen medlemmer som var i Portsmouth forrige uke, spurte vi Gibbs om han kunne tenke seg å representere oss.

Gibbs takket ja til det og fikk en flott kveld. Han tok også initiativ til å kjøpe inn en premie med inngravert tekst fra oss ettersom vi ikke fikk levert ei flaske skandinavisk konjakk.

Her er Gibbs sin melding til undertegnede etter middagen:

«A good night was had by all. I told Sean that he has to stay as you would be bringing over the real trophy when you come next season!

He won most of the awards on the night with Bazunu getting the others. The SSC (Scandinavian Supporters Club) trophy may have looked a bit on the small size, but from talking to other winners of lots of trophies, You can not put them all on display and when you saw the size of some of the others, he was grateful of a smaller one. Not the smallest on the night with the Disabled supporters Club having a smaller one than yours.
I look forward to seeing you all next season.»

Chris Gibbs (t.h.) har vært en støttespiller i Portsmouth for supporterklubben vår i snart 30 år. Han deltok på middagen med utmerkelser i Portsmouth som vår representant. Her deler han ut prisen til Sean Raggett.