2020-21: Portsmouth – Hull City 0-4

Kørt over.


Det lignede den værste præstation på Fratton Park i årevis da Pompey eftertrykkeligt blev sat på plads af et revanchelystent Tigers mandskab trods en forudgående flot stime. Ingen havde næppe set dette resultat komme, men gæsternes sejr var ikke et mål for stort. En særlig uheldig figur denne eftermiddag i januar var Jack Whatmough, som med to selvmål havde en særdeles skidt dag på kontoret.

Der var en enkelt ændring i startelleveren til kampen, hvor der blev plads til Ronan Curtis på bekostning af Michael Jacobs.

 

Den officielle kamprapport

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2021/january/match-report-for-portsmouth-vs-hull-city-on-23-jan-21/

 

Eftertanken

Forud for opgøret snakkede Hull City manager Grant McCann om at resultatet i den omvendte kamp var misvisende, og at hans spillere var særdeles opsatte på at hævne sig. Måske var dette noget som Jackett burde have bidt mærke i, for der er ingen tvivl om, at gæsterne kom ud til kampen med langt større determination og motivation. De ville ganske enkelt sejren mere end os. Jacketts fortrukne opstilling med kun en enkelt angriber har på det seneste virket fint og sikret os masser af points, men denne gang gik det galt, og Marquis var en skygge af sig selv i front med nul støtte fra medspillerne lige bag. På det punkt var vi ganske enkelt blevet læst godt af gæsterne, der sørgede for at vores offensivspil aldrig kom i gang.

Sket er sket nu, og vi kan ikke gøre andet end at sørge for at komme tilbage på sejrssporet igen allerede på tirsdag mod Lincoln. Taber vi også den må vi til gengæld se i øjnene, at vi indtil videre ikke hører til favoritterne til direkte oprykning.

 

Et hurtigt ligaoverblik

Ikke nok med at Hull City rykkede fra os, så gjorde Lincoln City det samme med en 2-1 sejr over Northampton Town. Da også Peterborough samtidig vandt med 1-0 hos Ipswich faldt vi tilbage på en fjerdeplads i League One. To points bag os ligger Doncaster, der nu har to kampe i baghånden da de denne lørdag var i aktion i FA Cuppen. Sunderland rykkede tættere på os med en 1-0 sejr over Shrewsbury mens Charlton gjorde dette samme, om end de teknisk set smed to points via en 2-2 pointdeling med Swindon Town. De har til gengæld spillet to kampe flere end os.

 

Kommentarer fra manager Kenny Jackett

“We didn’t have our usual energy in terms of pressing, getting on the ball and passing it around sharply. I thought that Hull edged the first half and lead through an OG, so we were looking to improve after the break. But two quick goals took the game away from us and as we worked hard to get back into the contest, it got further away rather than closer.”

“We have to assess the performance accurately and while we huffed and puffed, they were in control. You want to get the ball to the key players, so they can beat people in 1v1 situations, but that wasn’t really there. They were better than us from set-pieces and got the key goals from those areas. It wasn’t a great start and we couldn’t get going. It’s a frustration for us and, as much as it hurts us to say, that was Hull’s day and they deserved the win. You have to be honest and see where we can do better to make sure that we can bounce back on Tuesday.”

 

League One, Fratton Park, 23. januar 2021

Portsmouth – Hull City 0-4 (0-1)

23. minut: 0-1 Jack Whatmough (selvmål)

61. minut: 0-2 George Honeyman

63. minut: 0-3 Jack Whatmough (selvmål)

90. minut: 0-4 Josh Magennis

Opstillingen (4-4-1-1): MacGillivray; Johnson, Whatmough, Raggett, Brown; Harness, Naylor (anfører), Cannon (White ‘46), Curtis (Harrison ‘64); Williams (Close ‘46); Marquis

På bænken: Turnbull, Bolton, Nicolaisen, Jacobs, White, Harrison og Close

Advarsel: Naylor

Tilskuere: ingen

Post-match interview med Kenny Jackett

 

Kampens højdepunkter