2020-21: Hull City – Portsmouth 0-2

Selvmål sender Pompey til tops.


To scoringer i eget net sikrede os førstepladsen i League One, og med mindre at Doncaster Rovers vinder i morgen hos Burton samt tirsdagens hjemmekamp mod Shrewsbury er vi også rækkens tophold hen over julen. Det var samtidig den sjette sejr af ni mulige på udebane i denne sæson, og dét trods et ganske svært program på fremmed græs.

Ti af de elleve startende mod Fleetwood fik også chancen igen denne aften. Undtagelsen var Jack Whatmough, som på kampdagen måtte melde afbud grundet sygdom. Herfra skal der krydses fingre for, at det ikke drejer sig om Covid-19. Den oplagte afløser i midterforsvaret var Rasmus Nicolaisen, og han spillede en fin kamp.

 

Den officielle kamprapport

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2020/december/match-report-for-hull-city-vs-portsmouth-on-18-dec-20/

 

Eftertanken

Fredag aftens sejr understregede sammen med de to tabte points tirsdag aften mod Fleetwood, at vi af forskellige årsager har lettere ved at begå os på udebane. Vi spiller mere frigjort, mere offensivt og mere direkte væk fra Fratton Park, hvor modstanderne ikke på samme måde pakker sig sammen. Er vi derimod oppe mod et hold der udelukkende er ude på at slå vores rytme i stykker og spolere kampen, som det var tilfældet med Joey Bartons tropper, ja så har vi det straks sværere. Statistikken hjemme underbygger også dette. Nederlagene mod Wigan, Charlton og Doncaster skyldtes især, at vi ikke selv formåede at skabe nok og score de nødvendige mål. Især 1-2 kampen mod Wigan fremstår i stadig større grad som unødvendigt og uforståeligt, da det er meget få hold der har haft problemer med The Latics i denne sæson. Senest tabte de med 0-5 til Rochdale. Nul points mod Charlton og Doncaster kan til gengæld vise sig at blive dyrebare. Begge klubber ligger ganske vist bag os, men har spillet tre kampe færre, og begge kunne i princippet overhale os, hvis de udestående kampe vindes.

Trods det flotte resultat kommer vi ikke udenom at vi med Jacketts fortsatte 4-2-3-1 ikke skabte overvældende meget. Faktisk så stod vi, efter de halvfems minutter, med en statistik der hed nul skud inden for målrammen, og især Marquis var lukket helt ned. Taget i betragtning, at vi heller ikke selv formåede at komme på tavlen mod Fleetwood ligner det desværre de tilbagevendende problemer med den formation uanset at en udekamp mod Hull på papiret var og er en svær opgave.

 

Kommentarer fra manager Kenny Jackett

“It was a really big performance and we got off to a great start with the opening goal. Hull have a lot of players with Championship experience and you could see that with the way they moved the ball at times. Having said that, we hung in there and earned what was a very hard-fought victory. We’re delighted with the result and the spirit shown.”

“I’m not sure about the first goal, but without Sean’s runs and his presence there, then it wouldn’t have gone in. We’ve scored a good number and kept some clean sheets, so it’s important we keep coming out on top in both boxes. The players should be very pleased with what they’ve produced so far this season and gain in confidence, but now we look forward to the games ahead. They’ve got a few days now where they can spend time with their families, but then we’ve got an important match against Swindon to focus on.”

 

League One, KC Stadium, 18. december 2020

Hull City – Portsmouth 0-2 (0-1)

05. minut: 0-1 Jacob Greaves (selvmål)

55. minut: 0-2 Josh Magennis (selvmål)

Opstillingen (4-2-3-1): MacGillivray; Johnson, Raggett, Nicolaisen, Pring; Naylor (anfører), Cannon; Harness (Jacobs ‘88), Williams (Close ‘87), Curtis; Marquis

På bænken: Bass, Mnoga, Morris, Hiwula, Harrison, Jacobs og Close

Advarsler: Ingen

Tilskuere: ingen

Post-match interview med Kenny Jackett