– Jeg er så lei Jackett-ball

Vår medlem Torkil Risan med klar beskjed om hva synes om Kenny Jacketts Pompey.


MENINGER: Finnes det noen Portsmouth-supportere som ønsker å beholde Kenny Jackett som Pompey-manager? Du skal i alle fall lete lenge for å finne noen. Selv de som var tålmodige og mente det var riktig av vår eier Michael Eisner å gi Kenny Jackett en fjerde sesong som Pompey-manager, ser nå ut til å ha mistet tålmodigheten.

Vi leverte en forferdelig cupkamp mot Stevenage (bunnlag i League Two forrige sesong) før serien startet. I serien har vi møtt tre nedrykkskandidater i de tre første kampene. Det endte med 0-0 hjemme mot Shrewsbury, 0-0 borte mot Rochdale og 1-2-tap hjemme mot Wigan. Vi har fått en forferdelig sesongstart til tross for at vi har hatt et på papiret enkelt kampprogram.

Om ikke det var ille nok, forsvinner den ene publikumsfavoritten etter den andre ut dørene på Fratton Park. Omtrent alle med dårlige følelser for hvordan deres siste tid som Pompey-spillere ble. Manager Jackett ser ut til å ha en egen evne til å skvise ut populære spillere som Gareth Evans, Brett Pitman, Gary Roberts og Conor Chapling på en måte som gjør at de sitter igjen med bitterhet.

I tillegg er fotballen Kenny Jacketts Pompey spiller så nitrist å se på at det oppleves som en lidelse å se på. Supportere kan akseptere dårlig fotball hvis resultatene er gode, men nå er resultatene svært svake. Da er det egentlig ingen andre grunner enn økonomi for å beholde Kenny Jackett som Pompey-manager. Han har ett år igjen av kontrakten og i disse økonomisk krevende tider blir det en forholdsvis stor utgift å sparke ham.

 

Medlemmenes kommentarer

Etter gårsdagens tap hjemme mot Wigan, var det flere av våre medlemmer som tok til tastaturet og luftet sin frustrasjon. Her er et lite utvalg:

Torkil Risan: “Jeg er så lei av Jackett-ball at det nærmer seg apati når vi spiller. Et nytt stort tankekors er at i dag var det ganske tydelig at spillerne ikke tror helt på det selv lenger heller. Det er ingen av de offensive spillerne som tar ansvar for kollektivet. Mange tar ballen og prøver å gjøre noe på egen hånd (ingen lykkes). Feilpasningene florerer, “smarte” flikker som ingen medspillere henger med på, innkast vi ikke klarer å holde i spill, innlegg til ingen osv.

Portsmouth må være det enkleste laget i divisjonen å legge en kampplan mot. Spillestilen er det verste, laguttakene er ille (den sentrale midtbanen SKRIKER etter en spiller som kan å motta og gi fra seg ballen på ett eller to touch – feks Close), spillersalgene er triste (rekk opp hånda alle som tror at Pitman hadde satt de sjansene Marquis brant mot Rochdale) og spillerkjøpene slår ikke til. Jeg kan feks ikke se hva Bryn Morris gjør som skal få dette til å gli. Han er den mest generiske midtbanespilleren du kan tenke deg. Middels god på alt, men har ingen egenskaper som står ut. Jacobs skal få mer tid, men han har vært svak til nå. James Bolton er…mindre begavet, for å si det pent. Kan gå gjennom alle kjøpene, men det har vært mye bom, for å si det enkelt.

Et ekstra poeng som jeg mener teller mot Jackett: han har ikke karisma. Jeg kan forstå at en gjeng noenogtjueåringer blir mindre motiverte av noen med hans vesen i garderoben og på treningsfeltet hver dag.

Jeg drømmer om en ny manager. Han spiller med ballen på bakken, han foretrekker høyt press og lagene hans skaper mange sjanser. Han utvikler spillerstallen sånn at de blir bedre fotballspillere. Han kommer kanskje til å tape like mange kamper som Jackett – særlig i starten – men på sikt så trenger vi å heie på et lag vi liker. Jeg liker ikke å se på dette Pompeylaget.”

Ed Binks: “Når du blir kvitt av alle spillerne som bryr seg om klubben….”

Jean Robert Tankred: “Jackett får jo Pulis til at ligne Bielsa. Hans problem er tydeligvis, at han holder sig til den samme taktik som han fik Wolves og Millwall op med for år tilbage. En gang i mellem har vi set ham skifte til en anden formation, men han vender altid tilbage til 4-2-3-1, også efter gode kampe med en anden opstilling. Jeg tænker at han gør det fordi at han føler sig mest tryg ved den, og ved at den virkede for ham for x antal år siden. Men fodbolden står ikke stille, ej heller i League One. Derfor fremstår Jackett efterhånden som en stivbenet dinosaur, der stædigt holder fast i at vi kun stiller med en angriber lige meget hvad. Det er muligt at vi med lodder og trisser igen lige præcis sniger os med i play-offs, men det er ikke længere en taktik som fører til direkte oprykning. Det kan alle se, undtagen manden med ansvaret for holdet.”

Kjeld Lauridsen: “Det var godt nok ringe. Harrison burde starte inde. Han så i det mindste ud som om han gad spille. Dhttps://twitter.com/dwright75/status/1309884533588856832?s=20e første 10 minutter af kampen var ok, men derefter gik det godt nok stærkt ned ad bakke.

Der er brug for en manager der kan inspirere spillerne og give dem noget selvtillid. Den mand er ikke Jackett.”

Bjarte Hope: “Veldig svak kamp. Harness prøvde litt i 2.omgang, så da ble jo han fort byttet ut. Whatmough spiller ok, ellers er det verken samhandling eller vilje. Fortsetter dette blir det gjensyn med League 2 neste sesong.”

Håvard Myhre: “Begynner å bli lei Jackett selv. Fått nok sjanser nå.”

Sam Manton: Well that was massively shit #Jackettout. I’m literally not fused when Pompey loose and draw to 3 relegation contenders. Lost that passion for my team atm. I’ve never seen a more negative time supporting the blues.”