Dansk stopperkjempe klar for Pompey

23 år gammel dansk forsvarsspiller kommer til Pompey på lån fra Midtjylland.


NYHETER: Rasmus Nicolaisen er en venstrebeint midtstopper på 23 år. Han har en rekke u-landskamper for Danmark, men har ikke fått sitt skikkelige gjennombrudd i den danske storklubben Midtjylland. Han har likevel opplevd å både vinne serien og cupen med klubben hvor han har gått gradene på akademiet og fram til førstelaget.

SE OGSÅ: Rasmus Nicolaisens spillerprofil

Danske Tipsbladet skriver følgende etter at Nicolaisen skrev under for Pompey:

“Rasmus Nicolaisen har længe vist gode kvaliteter, når han har fået chancen hos de danske mestre. Men der har ikke været mange chancer den seneste tid, hvor Alexander Scholz og Erik Sviatchenko har storspillet i midterforsvaret for FCM og samtidig har holdt sig fri af skader. Derfor har Nicolaisen også givet udtryk for et ønske om at spille mere, og det ønske kan han få opfyldt i Portsmouth.”

Til Pompeys offisielle side sier Nicolaisen:

– Engelsk fotball er veldig attraktivt for meg og jeg ser veldig fram til den dagen jeg kan spille foran supporterne her. Jeg håper å møte Pompey-fansen snart. 

– Jeg er en forsvarsspiller som liker å spille med “power”. Styrkene mine er hodespillet og dueller. Nå er det et bra forsvar her i Portsmouth allerede, men jeg håper å få sjansen slik at jeg kan vise hva jeg er god for. 

– Til Portsmouth kommer jeg med min kone og vårt barn. Det er veldig bra for meg å komme hit, ut av komfortsonen for å prøve noe helt nytt. Ambisjonene i denne klubben er store og det er også mine ambisjoner. Det bør være en god kombinasjon. Det hadde vært veldig bra å klare opprykk denne sesongen, og det er også utvilsomt hva vi satser mot.

I Midtjylland hadde Nicolaisen tidligere Pompey-spiller Brian Priske som manager:

– Vi har snakket mye sammen. Det er lenge siden han var her nå, men han har fortalt meg om at stadion er er veldig bra og at det er veldig lidenskapelige supportere her, forteller Nicolaisen.

 

– Fulgt Nicolaisen i to år

Ifølge The News har Pompey fulgt Nicolaisen i to år etter at han ble oppdaget av klubbens europeiske speider Roberto Gagliardi.

The News melder også at Pompey har jaktet på flere andre stoppere før de landet på Nicolaisen. Blant dem er Blackburns Charlie Mulgrew, Stokes Harry Souttar og danske Anders Hagelskjaer fra Silkeborg. Nå har de funnet en venstrebeint midstopper, en som forhåpentligvis kan fylle savnet i Pompey-forsvaret etter at Matt Clarke ble solgt.

– Vi føler at vi har lett overtalt i det britiske markedet og har derfor flyttet vårt fokus til Europa nå. Det er vanskelig å finne en venstrebeint midtstopper i England som passer oss. Robert har sammen med Phil Boardman jobbet hardt på det europeiske markedet etter en passende midstopper og jeg stoler på at dette er en spiller som passer oss.

– Jeg har ikke fått sett han i aksjon live selv, men slik teknologien er nå til dags har jeg likevel fått sett alle kampene hans i år. Jeg tar ansvaret for at dette er en bra signering, kommenterer Kenny Jackett til lokalavisa The News.