2019-20: AFC Wimbledon – Portsmouth 1-0

Manglende skarphed kostede igen.

Trods dominans i spil og momentvise gode perioder måtte vi rejse tomhændede hjem fra London da hjemmeholdet AFC Wimbledon i kampens overtid sikrede sig alle tre points. Det var samtidig enden på den lille stime af kampe uden nederlag, som desværre ikke blev på mere end tre styks. For værterne var det derimod den tredje sejr i træk, og den løfter dem for en stund ud af nedrykningszonen.

Som forventet var Craig McGillivray tilbage i målet, og han var en af tre ændringer i startelleveren fra det målløse opgør mod Gillingham for en uge siden. I front afløste John Marquis den skadede Brett Pitman mens Ryan Williams fik chancen på bekostning af Ellis Harrison. Gareth Evans spillede hele kampen, og blev dermed den tredje Pompey-spiller i dette årtusinde til at nå 200 kampe i den blå trøje.

Kampen

En kedelig kamp var det ingenlunde, og især i første halvleg bølgede angrebene frem og tilbage mens begge mandskaber søgte det første mål. Både Harness og Marquis noterede sig for spæde forsøg for Pompey, mens den livlige Forss tvang Brown ud i en livgivende tackling for at forhindre hjemmeholdet i at komme foran. Vores bedste chance kom midtvejs i halvleg da Burgess efter et indlæg fra Brown sendte et hovedstød på den ene stolpe. Også herefter fortsatte underholdningen med flere forsøg tæt på mål fra både Wimbledon og Pompey. Den afgørende skarphed manglede dog, og der blev ikke scoret før pausen.

Kort inden i anden halvleg troede hjemmeholdets supportere i et par sekunder at dommeren havde dømt straffespark til The Wombles efter at Burgess havde løbet Piggott omkuld, men kendelsen blev ændret til et frispark lige uden for feltet. Det var alligevel tæt på at resultere i et mål, men MacGillivray fik i sidste øjeblik pareret Forss’ hårde skud. Kort efter var den netop indskiftede Harrison tæt på at give Pompey føringen, men hans afrettede blokering af målmand Trotts redning strøg desværre forbi hjemmeholdets tomme mål. Efter 65 minutters spil var det så værterne som var tæt på at score da Wordsworth sendte et hug på indersiden af den ene stolpe, men heldigvis sprang bolden i spil igen. I kampens slutminutter var det efterhånden Pompey som sad på det meste, og da dommeren signalerede fire minutters tillægstid lugtede det mest af at det var gæsterne som måske kunne få fremtvunget et sent sejrsmål. Det kom helt anderledes da Thomas med et velplaceret hovedstød efter et frispark fra Sanders fik hjemmeholdets supportere til at juble i stedet. Med blot et minut igen var løbet kørt for Pompey, og et point var blevet til nul.

Eftertanken

Nederlaget satte desværre en tyk streg under den seneste tids problemer med offensiven, som også kostede to points sidste lørdag. Det ændrede heller ikke en tilbagevenden til 4-2-3-1 formationen ved, og man må spørge sig selv, hvad det tandløse angreb så skyldes. Om en Brett Pitman ville have gjort en forskel må forblive en hypotetisk tanke, men Marquis alene i front ligner ikke en løsning, og guderne må vide, hvorfor at manager Kenny Jackett heller ikke denne gang følte trang til at sende duoen Harrison og Marquis på banen fra start.

Når det på dagen ikke kører er devisen gerne, at man så skal sørge for i al fald ikke at tabe. Om det var den tanke som med ni minutter tilbage på uret fik Jackett til at lave en defensiv rokade ved at sætte Cannon på banen i stedet for Harness skal være usagt, men det harmonerer ikke med hans sædvanlige udtalelser om ikke at indrette spillet efter modstanderen. Under alle omstændigheder gav det et signal om, at vi var tilfredse med det ene point, og det fik hjemmeholdet til at gribe initiativet. Set i det lys vil mange argumentere for, at kampen i dag i lige så høj grad blev tabt på sidelinjen som på banen.

Et hurtigt liga-overblik

Er man i tvivl om, hvor dyrebart pointtabet blev i dag behøves blot et kig på især topholdenes resultater. Tabelfører Ipswich Town spiller ganske vist først søndag, men bag dem vandt både Wycombe, Fleetwood, Peterborough og Oxford mens Coventry immervæk fik et point på udebane. At Sunderland tabte og dumpede ned som nummer ti er en ringe trøst, og de er trods alt ikke i lige så store problemer som os. Resultaterne betød, at vi nu er otte points efter Coventry på den sidste play-off givende plads, dog med to kampe i baghånden. Med vores form i mente er det bestemt ikke givet at de er lig med seks points. I bunden tabte Bolton med 1-3 hjemme mod naboerne fra Rochdale, er stadig uden sejr, og har nu tyve points op til stregen. Bare for at sætte vores situation i perspektiv…