Derfor bør Jackett gå

Torkil Risan begrunner hvorfor han mener Kenny Jackett ikke bør få fortsette som Pompey-manager.


MENINGER: Torkil Risan, vår medlem nummer to, er for et managerbytte. Her er noen av årsakene:

– Spillerrekruttering. Jeg synes Jackett har bomma på flere overganger. Vi husker januarvinduet, som muligens kostet oss opprykket. Sommerens nye spillere har ikke slått til ennå, og det er selvsagt tidlig å dømme dem for hardt. Men vi er i slutten av september og bare Harness av dem har overbevist. Raggett har sett skrekkelig ut. Marquis har ikke levert som forventet (og blir brukt feil i mine øyne). Downing har vært dårligere enn alle våre midtstoppere i fjor. Ryan Williams: har, i likhet med mange andre Jackett-signeringer, vært veldig skadeplaget rett etter å ha skrevet under. Bolton var ok i går, men det burde være en tankevekker at Jackett heller har brukt Burgess, McCrorie, Cannon, Walkes i kamper heller enn å stole på nyervervelsen sin.

– Spillestil. Jeg vil heller ha poeng enn å underholde, men jeg må si at Portsmouth under Jackett er en prøvelse noen ganger. Det er lite raffinert, og det er mange skikkelig dårlige kamper å se. Lange baller, duellspill, innlegg fra kant…Jeg hadde gjerne sett mer fokus på spill i lengderetning langs bakken og helst et spisspar. Det er også sånn vi får mest ut av Marquis, tror jeg.

– Spilleruttak. Alle Pompeysupportere lurer på hvorfor Pitman ikke spiller mer. Jackett har sine grunner, men Pitman er bare et av flere eksempler på at Jacketts uttak kan trekkes i tvil. Spiller folk konstant ute av posisjon (noen som så Ellis Harrison i går?? Han er åpenbart en ren striker, og ingen kantspiller). Midtstoppere på høyreback, midtbanespillere på høyreback, midtbanespiller som midtstopper, midtspiss som midtstopper. Når spillet er så svakt som det er nå, så er det ikke tid for å eksperimentere: Spill folk i sine naturlige posisjoner.

– Resultater. De siste seriekampene i fjorårssesongen var aldeles grusomme. De sju første i denne sesongen har vært grusomme. Tilsammen er det en resultatrekke som er for svak.
Jeg vet at Eisner ikke er noen manager-sparker, men i dette tilfellet håper jeg faktisk at han gjør et unntak. Det forutsetter imidlertid at vi har en kvalifisert kandidat på blokka allerede. Ingen grunn til å forhaste seg uten å ha en plan.

Play up, Pompey!

Under finner dere ulike twitterinnlegg siste tiden: