2019-20: Wycombe Wanderers-Portsmouth 1-0

Hva nå, Kenny Jackett?


Portsmouth tapte kampen de ikke hadde råd til å tape. Et sjansefattig oppgjør på Adams Park endte med at hjemmelaget avgjorde det hele med et straffespark like før slutt. Den skuffende sesongstarten for fortsetter for Pompey, som er i alvorlig trøbbel etter 7 ligakamper. Kravet om endringer, også i managerstolen, øker i styrke.

Kenny Jackett hadde gjort hele 4 endringer fra forrige kamp. Det mest overraskende var nok at Oliver Hawkins fikk plass i midtforsvaret sammen med Christian Burgess. James Bolton kom inn på høyrebacken. Andy Cannon og Ellis Harrison fikk også sjansen fra start, mens Brett Pitman, Ross McCrorie og Ryan Williams måtte finne seg en plass på benken. Det betydde samtidig at kaptein Tom Naylor kunne ta plass på sin vante midtbaneplass.

 

1. omgang

Det skjedde svært lite foran noen av målene de første 45 minuttene. Ronan Curtis hadde en bruktbar mulighet men skuddet hans fra ca 18 meter gikk et godt stykke utenfor. Wycombe ropte på straffe uten å bli hørt, og Pompeys keeper Craig MacGillivray fikk frispark i en situasjon da han ikke klarte å holde på ballen etter et langt utspill fra motsatt ende av banen.

Det mest interessante i første omgang skjedde da Ellis Harrison fikk gult kort i det 19. minutt. Han taklet Adebayo Akinfenwa hardt helt ute ved sidelinjen. Harrison argumenterte med at han skled i forkant av taklingen og at det var mer uhell enn intensjon. Likevel må man si at det gule kortet var helt greit.

The Chairboys måtte bytte to sentrale spillere i løpet av omgangen. Kaptein Matt Bloomfield måtte gå av banen med en hodeskade. Like før pause måtte også Joe Jacobson, som hadde overtatt kapteinsbindet, gå av banen. Det betydde at Akinfenwa overtok bindet, og den storvokste spissen klarte til slutt å få det inn på overarmen.

 

2. omgang

Det så ut til at begge lag hadde fått en god preken i garderoben, for det var mer fart i kampen etter pausen. 10 minutter ut i omgangen tok det helt av, da Nnamdi Ofoborh kastet seg inn i en brutal takling av Tom Naylor. Den kvalifiserte til direkte rødt, ifølge dommer Stockbridge, og det er vanskelig å være uenig. I tumultene som fulgte fikk både Burgess og Akinfenwa også se det gule.

Pompey har ikke vært gode i overtall denne sesongen, og kanskje var det nettopp det Harrison tenkte da han tok strupetak på en motstander og ble belønnet med sitt andre gule for dagen. Dermed var det 10 mot 10 resten av kampen. Totalt unødvendig av Harrison, som ikke hadde fått til noe særlig tidligere i kampen.

Begge lagene hadde sine sjanser i 2. omgang. Pompey var nærmest da et frispark fra Curtis ble slått i tverrliggeren og ballen landet i beina på Burgess. Avslutningen fra kloss skrått hold ble blokkert. Hjemmelaget sin største sjanse kom da Scott Kashket fikk avsluttet inne i 16 – meteren etter godt forarbeid av Fred Onyedinma. MacGillivray var imidlertid med på notene.

Brett Pitman kom inn for Bolton og bidro offensivt de siste 20 minuttene. Ben Close hadde et langskudd som kunne blitt farlig da det gikk via en motspiller og til corner. Kampens eneste mål kom imidlertid i motsatt ende da hjemmelaget fikk straffe etter en corner. Tom Naylor så ut som han var på volleyballkamp da han handset midt i en klynge spillere på bakre stolpe. Pompeyspillerne ropte på frispark, men ble ikke hørt. Og selve handsen var soleklar.

Akinfenwa var sikker fra straffemerket og hjemmefansen jublet for 1-0. Pompey fikk en stor sjanse da Pitman fikk hodet på et godt innlegg fra Brandon Haunstrup. Headingen hans gikk imidlertid i tverrliggeren, og nærmere utligning kom aldri bortelaget. Kenny Jacketts menn lå utslåtte igjen på gressmatten etter nok et dårlig resultat i ligaen.

 

Hva kan vi ta med oss fra kampen?

Et lag i motgang bør alltid lete etter noe positivt å ta med seg. Det var en viss defensiv fremgang, og Wycombe kom ikke til så altfor mange sjanser. Fremover på banen ville det ikke løsne skikkelig for Pompey, og selv om ballen traff treverket noen ganger ble det aldri noen kannonade om hjemmelagets keeper. Spillerne virket slitne på slutten.

Det mest positive var nok at duoen Hawkins / Burgess besto testen som midtstopperpar og at Bolton fikk prøve seg på høyrebacken. Hvis dette fungerer kan Naylor bli brukt der han er best og Kenny Jackett kan ha funnet sin bakre firer. Kampens største nedtur var nok Ellis Harrison, som har vært tidvis glimrende i cupkampene. Han fikk lite til, og mistet hodet to ganger slik at Pompey aldri fikk sjansen til å spille i overtall.

Det er vanskelig å arrestere manageren på noe spesifikt punkt i denne kampen, men han vil nok ikke få lang tid i stolen hvis denne resultatrekken fortsetter. Og til uken venter Scum..

 

League One, Adams Park. 21. september 2019:

Wycombe Wanderers – Portsmouth FC 1-0 (0-0)

83 min 1 – 0 Akinfenwa (str)

Pompey (4-3-3): MacGillivray; Bolton (Pitman 70), Hawkins, Burgess, Haunstrup; Close, Naylor (kapt), Cannon, Harrison, Marquis, Curtis

Rødt kort (to gule): Harrison

Gule kort: Burgess, Pitman

Ubenyttede reserver: Bass, Walkes, Downing, McCrorie, Evans, Williams

Dommer: Sebastian Stockbridge

Tilskuere: 7,688 (2,125 Pompeyfans)

 

Portsmouth manager Kenny Jackett:

“We can definitely play better than that and it wasn’t a great performance, although the two centre-backs stood up to the physical challenge.”

“Those two looked a decent partnership, but we lacked confidence overall and didn’t show enough quality going forward.”

“We stood up to the physical nature, but ultimately it wasn’t enough and we couldn’t get our set-piece delivery right.”

 

Se hele intervjuet med Kenny Jackett her:

Se høydepunktene fra kampen her:

 

John Marquis fortviler
Ellis Harrison gjør ting man ikke bør gjøre med gult fra før
Harrison vises av banen
Presset øker på manager Kenny Jackett