Attraktiv toppscorer

Kantspiller Leon Maloney ble toppscorer på akademiet forrige sesong med 16 mål på 22 kamper. Nå skal flere store klubber være interessert i å hente 18-åringen fra Pompey.


NYHETER: Med imponerende 16 scoringer, leverte Maloney en meget god 2018/19-sesong. Han fikk også sin førstelagsdebut for Pompey i Checkatrade Trophy, i tillegg til å få førstelagserfaring på utlån til Bognor Regis Town.

I likhet med forsvarsspiller Joe Hancott og spissen Bradley Lethbridge fikk Leon Maloney kontrakt ett år til da hans opprinnelige toårsavtale som akademispiller var over sommeren 2018. Han er dermed bundet til Pompey ut 2019/20-sesongen

LES OGSÅ: Fikk kontrakt ett år til

Det var tabloidavisa The Sun som først meldte at Maloney var veldig ettertraktet. Chelsea, West Ham og Ajax skal være interessert i 18-åringen, selv om det spekuleres i at dette først og fremst er agentprat. Flere aviser har plukket dette opp, og det skrives at det også er en rekke klubber i Championship som ønsker å sikre seg den lovende kantspilleren. Fulham skal være blant dem.

SE OGSÅ: Leon Maloneys spillerprofil

Det er verdt å merke seg at i kveldens treningskamp mot Woking, Pompeys siste før seriestart, er Leon Maloney på benken. Dette til tross for at det er et reservespekket lag, og på kantene har Pompey to andre unggutter.  Mulig de mange avisskriveriene den siste tiden har påvirket Maloney.

 

Toppscorerlista

For øvrig så toppscorer listen til akademiet slik ut i 2018/19 (antall kamper i parentes):

Leon Maloney 19 (22)

Alfie Stanley 13 (34)

Bradley Lethbridge 10 (8)

Oscar Johnston 7 (31)

Freddie Read 6 (26)

Stan Bridgman 5 (33)

Josh Flint 4 (28)

James Whiting 4 (34)