Fikk kontrakt ett år til

Tre Pompey-unggutter har fått forlenget sine avtaler med ett ekstra år.


NYHETER: Forsvarsspiller Joe Hancott (f.v.), spissen Bradley Lethbridge og midtbanespiller Leon Maloney fikk alle sine førstelagsdebuter for Pompey i Checkatrade Trophy. Ved sesongslutt gikk deres toårige avtaler ved akademiet ut, men de har alle fått tilbud (og takket ja til) et tredje år.

Dette er det samme Matt Casey gjorde for ett år siden. Han ble belønnet med en bedre proffkontrakt nå. Først og fremst gir et tredje år spillerne en ekstra sjanse til å overbevise Pompey om at de fortjener en framtid i klubben. Selv om ingen av disse tre forventes å etablere seg på førstelaget denne sesongen heller, vil de trolig få spilletid i cupene og sannsynlige utlån. I tillegg vil de trene med Pompey gjennom året – også når de er på utlån – slik at manager Kenny Jackett og hans trenerteam kan følge deres utvikling tett.

 

Scoret i treningskamp denne uka

18 år gamle Joe Hancott har klubbrekorden som tidenes yngste spiller på førstelaget. Han var 16 år og 161 dager da han spilte for Pompey mot Fulham i Checkatrade Trophy i 2017.

SE OGSÅ: Joe Hancotts spillerprofil

Venstreback Hancott fikk aldri spilt for førstelaget i 2018/19. Han startet sesongen med en skade og hadde en kamp som ubenyttet innbytter i Checkatrade Trophy -kampen mot Southend i januar. Han har likevel noe ved seg som Jackett liker, og han scoret faktisk for Pompey i sommerens første treningskamp da vi vant stort tidligere i uka. Da spilte han for øvrig på venstrekanten i 4-2-3-1.

Hancott har tidligere Pompey-spiller Brian Howard som agent. Howard sier følgende om Hancotts situasjon:

– Joe er en fantastisk fyr og han er veldig profesjonell. Dessverre brakk han ei tå i sesongoppkjøringen i fjor. Dermed ble det til at han hele tiden var på etterskudd. Forhåpentligvis får han nå en god sesongoppkjøring med førstelaget, og deretter et bra låneopphold eller to, slik at han får tøffet seg opp litt og mer erfaring med førstelagsfotball.

– Han er atletisk, har en veldig god venstrefot og er veldig lærevillig. Gjør han det bra nå kommende sesong, blir han forhåpentligvis Pompeys framtidige venstreback.

 

Ønsket tilbake til Bognor Regis Town

Bradley Lethbridge (18) fikk to kamper for Pompeys førstelag forrige sesong. Han scoret ikke i noen av disse Checkatrade Trophy-kampene, men han scoret 13 mål på utlån til Bognor Regis Town. Nå er Bognor Regis Town veldig interesserte i å få låne ham også kommende sesong.

SE OGSÅ: Bradley Lethbridges spillerprofil

Pompey-manager Kenny Jackett er derimot ikke klar for å sende ham av gårde til Bognor igjen. Ifølge The News er Jackett klar på at han vil følge Lethbridge tett i sesongoppkjøringen til Pompey nå før han tar noen avgjørelse.

– Bradley har scoret bra med mål både for Bognor og vårt akademilag. Han er fysisk veldig sterk og klarer seg godt i seniorfotballen. Nå vil vi se hvordan han gjør det i sesongoppkjøringen først, men om vi låner ham ut vil vi låne ham ut på høyest mulig nivå. Det er mulig det blir på et høyere nivå enn Bognor. Da må i tilfelle klubber melde sin interesse. Vi kan ikke bare plassere ham i en klubb på et høyt nivå, sier Jackett.

Midtbanespiller Leon Maloney, også han 18, er tredjemann som fikk et tredjeår på å vise at han er verdt å satse videre på. I likhet med Lethbridge fikk han sin førstelagsdebut i Checkatrade Trophy og var utlånt til Bognor Regis Town forrige sesong.

SE OGSÅ: Leon Maloneys spillerprofil

Også Maloney skal være aktuell for et nytt utlån til Bognor Regis Town. Klubben ønsker ham tilbake. Hva Pompey tenker om Maloneys situasjon, er det foreløpig ingen i klubben som har uttalt seg offentlig om.

Bradley Lethbridge i aksjon for Pompeys førstelag forrige sesong.