Dette er vår årets spiller 2018/19

Midtstopper Matt Clarke var i våre øyne Pompeys beste spillere i 2018/19.


VAP-NYHETER: Det ble en svært avsteming i år. Tidlig skilte Jamal Lowe og Matt Clarke seg ut, men det endte med at Clarke fikk flest stemmer. Dermed føyde vi oss inn i rekken av supporterklubber og medier som også hadde Clarke som årets spiller. Faktisk fikk Matt Clarke samtlige årets spiller-priser som ble delt ut før siste hjemmekamp i serien (se video under).

Etter sesongslutt dukket riktignok den kanadiske supporterklubben opp på treningsfeltet. De delte ut pris til keeper Craig MacGillivray som sin årets spiller. At de var eneste supporterklubb som hadde noen andre enn Matt Clarke som sin årets spiller ble også kommentert på britisk TV under play-off-semifinalene. MacGillivray kom for øvrig på 4. plass i vår kåring.

SE OGSÅ: Listen over tidligere vinnere av vår Årets spiller-kåring

Her er listen over hvordan stemmene ble fordelt i vår kåring av årets spiller 2018/19

 • Matt Clarke 32 poeng (se bildet. Bo Johansen til høyre)
 • Jamal Lowe 27 poeng
 • Brett Pitman 9 poeng
 • Craig MacGillivray 8 poeng
 • Nathan Thompson 8 poeng
 • Ben Close 4 poeng
 • Ben Thompson 1 poeng
 • Jack Whatmough 1 poeng

 

 

Årets unge spiller

Vårt kriterium for å være aktuell som årets unge spiller er at spilleren ikke kan være eldre enn 21 år ved sesongstart.

Det var en rekke spillere som var aktuelle, faktisk også Matt Clarke. Det ser ut som de fleste som har stemt Matt Clarke som årets spiller, har tenkt at de stemmer på en annen spiller som årets unge spiller dog. Vår årets unge spiller denne sesongen er Ben Close. Slik ble stemmene fordelt:

 • Ben Close 10
 • Matt Clarke 5
 • Jack Whatmough 2

 

Video med intervju

Under en video av da Matt Clarke fikk alle prisene som ble delt ut før siste seriekamp hjemme på Fratton Park. Etter 42 sekunder ser dere Clarke motta akevittflasken fra Venner av Portsmouth: