Hvem er årets spiller 2018/19?

Det er tid for å stemme på hvem som har vært vår beste spiller denne sesongen. 


VAP-NYHETER: Svarfristen er kort også i år. Vi må ha ditt svar innen torsdag 25/4 klokka 23.59. Dette skyldes at Portsmouth FC har bedt alle sende inn sine resultater innen fredag 26/4.

 

Slik stemmer du

Som tidligere år får hver medlem muligheten til å stemme én gang. Du stemmer slik:

– Gi tre poeng til den du mener var vår beste spiller, to poeng til den nest beste og ett poeng til den du mener var vår tredje beste spiller forrige sesong.

– Skriv navnet på den unge spilleren du mener fortjener å bli kåret til årets unge spiller.

– Send dine stemmer til underegnede på epost: joakim.ellingsen at gmail.com, eller skriv det inn som kommentar på vår facebookside.

I 2017/18 var det Brett Pitman som ble kåret til årets spiller hos oss, mens Matt Clarke ble vår årets unge spiller.

LES OGSÅ: Oversikt over alle som har blitt stemt fram som årets spiller

 

Kandidatene

Du står fritt til å velge hvem du vil, men her er kandidatene som trolig vil få flest stemmer:

Craig MacGillivray: Var andrekeeper i Shrewsbury forrige sesong, men har tatt plassen til Luke McGee i Pompey og er nå vårt soleklare førstevalg. Har knapt gjort tabber i løpet av sesongen, og selv om han nok kunne tenkt seg flere clean sheets, er det ingen tvil om at han har gjort en god sesong. God på strek og god i feltet. Vil trolig også holde mål i Championship om vi rykker opp.

Nathan Thompson: Hardhaus og innsatsfull som få. Det var ventet hard konkurranse om høyrebackplassen mellom Thompson og Walkes denne sesongen, men Thompson har gjort den plassen til sin. I finalen på Wembley i Checkatrade Trophy scoret han også sitt første mål for Pompey. Har levert en meget solid sesong.

Matt Clarke: Var manges årets spiller forrige sesong og er favoritt til å vinne en rekke kåringer også i år. Omtales som den første spilleren på managerens laguttak uke etter uke, og unge Clarke har da også levert en svært god sesong på stopperplass. I tillegg til bunnsolid defensiv jobb, har han også scoret noen viktige mål. Skulle Pompey ikke rykke opp i år, er det svært sannsynlig at klubber høyere i divisjonssystemet vil kjøpe ham i sommer.

Lee Brown: Har etablert seg som et soleklart førstevalg på venstrebacken. Ikke den som stjeler overskriftene, men Brown spiller sjelden og aldri en dårlig kamp.

Tom Naylor: Har vært den stabiliserende og ballvinnende midtbanespilleren vi har savnet etter at Michael Doyle forlot oss. Har også scoret noen viktige mål.

Ben Close: Det tok litt tid før han klarte å etablere seg i startelleveren, men utover vinteren og våren har han vokst inn i rollen som Tom Naylors partner sentralt på vår midtbane. Svært ballsikker og han omtales som Pompeys Xavi. Har den siste tiden også utviklet målscorersiden. Han er en våre egne akademispillere og fortsetter han utviklingen kan han vise seg moden for større oppgaver enn både League One og Championship.

Jamal Lowe: Ser ut til å bli vår toppscorer denne sesongen, og det er imponerende av den hurtige kantspillere som kom fra non league for to år siden. Står med sterke 16 mål (14 av dem i serien) og har i tillegg ti målgivende pasninger. Det er med andre ord mye målpoeng fra 24-åringen, som i likhet med Clarke har en rekke klubber fra høyere divisjoner ute etter seg.

Gareth Evans: Mannen en aldri skal avskrive. Har vært ute av laget i flere perioder, men veteranen griper sjansene han får og det blir en del målpoeng fra ham. Han leverer enten han spiller back eller i en av de tre rollene bak spydspissen.

Ronan Curtis: Kom fra irsk fotball og tok League One med storm i høst. Var kanskje vår aller beste spiller da Pompey stormet til topps på League One-tabellen, men skader og formsvikt har sørget for at han ikke har klart å holde det oppe. Er i skrivende stund ikke en del av Jacketts førsteellever, men han kommer stadig inn fra benken med kampavgjørende bidrag. Har levert en sesong i overkant av hva de aller fleste hadde forventet av iren som også har fått sin A-landslagsdebut denne sesongen.

Brett Pitman: Forrige sesongs toppscorer og vår årets spiller. Denne sesongen har han vært avskrevet og til tider ute av kamptroppen ved flere anledninger – til tross for at han var skadefri. Pitman har derimot vokst inn i en ny rolle – som en hengende spiss. Er sikkerhet selv fra ellevemeteren og er det noen du ønsker skal få muligheten innenfor motstanderens 16-meter, er det veteranspissen. Har til tross for lengre perioder utenfor laget scoret nest flest mål for Pompey denne sesongen.

Oliver Hawkins: Kom fra non league for to sesonger siden, og den store spissen leverer bra. Kan også spille midtstopper i nødtilfeller, men det er først og fremst som oppspillspunkt han utmerker seg. Har i vår klart å holde Omar Bogle og James Vaughan ute av laget, og når han er skadefri er han manager Kenny Jacketts førstevalg som spiss i hans 4-2-3-1-formasjon. Han er ikke den som scorer mest, men har ti mål i år (sju av dem i serien). Vil også huskes for å ha scoret på det avgjørende straffesparket i straffesparkkonkurransen i finalen i Checkatrade Trophy.

 

Årets unge spiller

I fjor hadde vi en rekke gode kandidater til prisen årets unge spiller, selv om vi innførte kriteriet at kandidatene ikke kan være eldre enn 21 år ved sesongstart. I år er det ikke så mange gode kandidater. Flere av de som var kandidater i fjor, er nå et år for gamle. Årets kandidater er derfor først og fremst disse:

Alex Bass har kun én kamp i Checkatrade Trophy for Pompey denne sesongen. I tillegg har han åtte kamper for Torquay på lån. Men han har avansert fra å være et tredjevalg til andrevalg på keeperplassen. Det er ikke verst for den egenproduserte 21-åringen.

Haji Mnoga har både fått sin Pompey- og England-debut denne sesongen. Kun 17 år gammel (født i 2002) og er utvilsomt en spiller vi vil høre mer til i årene som kommer, men det han har vist har vært lovende. Har spilt høyreback for Pompey i de tre Checkatrade-kampene han har spilt i år, men han omtales som en potensiell midtstopper på sikt.

Anton Walkes kom fra Tottenham før sesongen. Han hadde da hatt et vellykket låneopphold i Pompey våren for ett år siden. Det var ventet at han ville bli vårt førstevalg på høyrebacken, men han har ikke klart å etablere seg i noen posisjon. Han har i stadig større grad i stedet blitt ei potet som kan brukes i mange posisjoner. Nå brukes han mest som sentral midtbanespiller mot slutten av kamper. Selv om han har vært reserve for det meste, står han med veldig respektable 33 kamper så langt denne sesongen.

Jack Whatmough er med noen dagers margin innenfor våre kriterier for å kunne bli årets unge spiller. Midtstopper Whatmough fylte 22 år 19. august, men har allerede hatt tre alvorlige skader. Han var sammen med Matt Clarke våre førstevalg på stopperplass fram til han i vinter fikk en ny alvorlig skade. Han er igjen ute i ett år. Den tidligere engelske u-landslagsspillere har vært ekstremt skadeutsatt, men har kommet tilbake to ganger. Skal han klare det en tredje? Frisk er han en stopper på høyt nivå, og hadde han ikke hatt disse skadene ville han trolig spilt på et høyere nivå.

Matt Clarke er høyaktuell som årets spiller, men han fylte faktisk 22 år så sent som 22. september. Han er med andre ord en kandidat også til å bli årets unge spiller.

Ben Close er innenfor kriteriene for å bli årets unge spiller med enda mindre margin enn Whatmough. Close fylte 22 år 8. august. Les om både Close og Clarke lenger oppe.

 

Slik så det ut ta Pål Alexander Lea (t.v.) og Steen Houman (t.h.) delte ut prisen (en flaske god akevitt) til Brett Pitman før sesongens siste kamp forrige sesong.