Ingen har slått til

Pompey hentet seks spillere i januar. Ingen av dem har imponert undertegnede. Sats videre på de spillerne som har vært her hele sesongen.

MENINGER: Etter å ha toppet League One store deler av sesongen, ble januar og februar to triste måneder resultatmessig for Pompey. Det er nok flere årsaker til det, men at Ben Thompson ble kalt tilbake til Millwall spilte helt klart inn. Han hadde vært en av våre beste spillere i første halvdel av sesongen. Superinnbytterne André Green og David Wheeler ble også kalt tilbake til sine klubber. De hadde fått langt mindre spilletid enn de ønsket, men hadde begge scoret flere viktige mål etter å ha kommet inn fra benken. Kombinert med en langtidsskade på midtstopper Jack Whatmough, så var det her flere spillere som Pompey gjerne skulle hatt med seg også i januar, februar og i sesonginnspurten.

 

De seks nykommerne

Pompey lå derimot ikke på latsiden når det gjelder å hente nye spillere. Hele seks nye spillere ble hentet inn, to permanent og fire på lån for å forsterke oss i jakten på opprykk. Inn kom spissene Omar Bogle (Cardiff) og James Vaughan, samt vingene Lloyd Isgrove (Barnsley) og Viv Solomon-Otabor (Birmingham) på lån. Pompey kjøpte midtbanespillerne Andy Cannon (Rochdale) og Bryn Morris (Shrewsbury).

Nå har riktignok skader vært et problem for flere av disse spillerne, men ingen av dem har vist seg bedre enn de spillerne vi allerede hadde i stallen. Her er ikke en eneste forsterkning.

 

Straffemiss som kan bli kostbar

Bogle har av mange blitt trukket fram som den av nykommerne som har vært best, men selv om han fikk en fin start med scoring i begge sine to første kamper, framstår han som en begrenset spiller. Stor og sterk, men manager Kenny Jackett ser med rette ut til å foretrekke Oliver Hawkins (bildet til høyre). Brett Pitman var også ute i kulden i den perioden vi gjorde det dårlig, men han er heldigvis også tilbake i startelleveren. Dermed er Bogle nå et tredjevalg som spiss. Mannen som ble lånt inn fra Premier League for å skyte oss opp i Championship. I stedet kan hans straffemiss i 0-0-kampen mot Barnsley vise seg å bli utslagsgivende. Med seier 1-0 der, ville vi vært i førersetet med tanke på 2. plassen.

James Vaughan ble også hentet inn som spiss, men selv om han har bidratt med en assist står han med sju kamper og null scoringer. De fleste kampene er riktignok som innbytter, men han har vist minimalt. Den siste tiden har han heller ikke fått plass på innbytterbenken. Louis Dennis, som knapt har fått spille denne sesongen, er nå rangert foran Vaughan. Derfor er det Bogle og Dennis som er våre offensive innbyttere om dagen.

 

Anonyme vinger

Heller ikke de fire nykommerne på midtbanen har imponert. Vi kan starte med den som har gjort det best, uten at det sier så mye. Hurtige Viv Solomon-Otabor (bildet til høyre) har scoret ett mål for oss, men han er ikke i nærheten av å prege kamper – verken fra start eller som innbytter. Han har skuffet og får da også liten spilletid. Vi bruker to vinger, men han er i skrivende stund et fjerdevalg som ving – bak Lowe, Curtis og Evans. Det er heller ikke utenkelig at Kenny Jackett foretrekker Louis Dennis, som har vært god for reservelaget, framfor Solomon-Otabor i sesonginnspurten.

Den andre vingen vi hentet inn, Lloyd Isgrove, har vært nærmest konstant skadet. Når han har vært skadefri, har han heller ikke fått spille. Han var i utgangspunktet også en signering mange var skeptiske til, ettersom han ikke fikk spilletid i Barnsley. Isgrove har ennå ikke debutert for Pompey, og det skal nok mange skader til for at han får sin debut i sesonginnspurten.

 

Feilkjøp?

Andy Cannon og Bryn Morris (bildet til høyre) er to sentrale midtbanespillere Jackett valgte å kjøpe i januar. De har begge fått seg et par kamper, men selv om det er et tynt grunnlag har de ikke vist noe som tyder på at de er forsterkninger. Ben Close og Tom Naylor står fram som klare førstevalg sentralt på midtbanen, mens Jackett ser ut til å foretrekke Anton Walkes også framfor Cannon og Morris når det skal gjøres bytter. Til deres forsvar (om det er formildende) skal det sies at også disse spillerne har slitt med mindre skader etter overgangen.

Nå har vi uansett Cannon og Morris som Pompey-spillere også i 2019/20, med mindre Pompey selger dem allerede, men rykker opp vi opp til Championship er det svært lite som tyder på vi har bruk for dem. Skulle vi forbli i League One, kan de være backup, men når vi henter nykommere bør det være spillere som forsterker oss. Spillere som fyller opp stallen kan vi heller finne i egne rekker, eller utenfor ligasystemet (slik vi gjorde med Lowe og Hawkins). En unggutt som Adam May har fått en lengre vei til førstelaget grunnet mange nykommere som ikke holder særlig høyere nivå (om høyere nivå i det hele tatt) enn ham.

James Vaughan er frisk, men får ikke engang plass på benken til Pompey.