Kenny Jackett

Kenneth Francis Jackett


Fødselsdato: 
5. januar 1962

Fødested: Watford, England

 

 

Karriere som spiller:

Posisjon på banen: Forsvarsspiller/midtbanespiller

Klubber: Watford (1974-1990), 428 kamper (34 mål)

Landskamper: 31 A-landskamper (1982-88)

 

 

Managerkarriere: Watford (96-97), Swansea City (04-07), Millwall (07-13), Wolverhampton (13-16), Rotherham (16) og Portsmouth (17-21)

 

Trivia:

– Sønn av Frank Jackett, som var profesjonell fotballspiller i Watford mellom 1949 og 1953.

– Skrev selv under for Watford som 12-åring og fikk sin førstelagsdebut som 18-åring i 1980.

– Fikk ta del i både opprykk til øverste divisjon, FA-cupfinale og 2. plass i toppdivisjonen med Watford under Graham Taylors ledelse. Spilte også i UEFA-cupen for Watford.

– På grunn av kneskade måtte han legge opp som 28-åring. Han hadde da spilt 428 kamper for Watford, hans eneste klubb, og gikk inn som den spilleren i klubbens historie med sjett flest kamper for klubben.

– Debuterte for Wales hjemme mot Norge (seier 1-0) i en kvalifiseringskamp til EM 84. Spilte totalt 31 A-landskamper. Den siste av disse mot Sverige (tap 1-4) i 1988.

– Etter å ha lagt opp forble han en del av Watfords trenerteam. Var både trener, manager og assistentmanager før han måtte gå da Gianluca Vialli overtok som manager.

– Etter å ha vært assistentmanager i QPR, ble han manager i Swansea City. Rykket opp fra League Two i sin første sesong. Deretter ble det tap på straffespark i play off-finalen i League One. Sesongen etter overrasket han alle med å trekke seg på grunn av at han ikke følte han hadde full støtte i Swansea-ledelsen.

– Etter en kort periode som reservelagsmanager i Manchester City, tok han på seg managerjobben i Millwall. Etter å ha tapt en play off-finale, ble det opprykk til Championship – via play off – sesongen etter. Etter en 9. plass i den første sesongen i Championship, ble det to sesonger på nedre halvdel. Han førte derimot laget til semifinale i FA-cupen. Det endte også her med at han sa opp jobben. Denne gangen med begrunnelsen at han trengte en ny utfordring.

– Han ble manager i Wolverhampton og sørget for direkte opprykk til Cha,pionship i sin første sesong. Laget vant divisjonen med imponerende 103 poeng. En ny divisjonsrekord. Det ble en 7. og en 14. plass i Championship før han ble enige med klubbens nye asiatiske eiere om å forlate klubben.

– Høsten 2016 ble han ansatt som manager i Championship-klubben Rotherham, men han sa opp kun 39 dager senere. Etter kun fem kamper i jobben. Hans oppsigelse ble mottatt med sjokk av Rotherham-ledelsen. Begrunnelsen var visstnok at han så på det som et umulig oppdrag å berge plassen i divisjonen da han ikke fikk midler til å forsterke laget slik han ønsket.

– Da Paul Cook valgte å forlate Pompey til fordel for Wigan etter 2016/17-sesongen, ble Jackett ansatt som ny Pompey-manager. Han skrev under på en toårskontrakt. Allere i november 2017 valgte derimot Pompey å forlenge denne kontrakten med ytterligere to år. Den nye kontrakten strekker seg til sommeren 2021.

– Etter fem strake tap (inkludert tap på straffesparkkonkurranse i finalen på Wembley i EFL Trophy mot League Two-laget Salford) måtte Kenny Jackett forlate managerjobben i Pompey i mars. Han kunne da se tilbake på nesten fire sesonger med Pompey i League One. Det endte med en 8. plass og to ganger tap i semifinalen i play-off. Da han forlot Pompey mars 2021 var Pompey utenfor play-off. Han vant EFL Trophy med Pompey i 2018/19.

– I mai 2021 ble Kenny Jackett ansatt som manager for League Two-laget Leyton Orient.