Kyle Bennett

Kyle Bennett 

Fødselsdato: 9. september 1990

Fødested: Telford, England

Høyde: 1,65 m

Posisjon på banen: Midtbanespiller (ving)

Debut for Pompey: 8. august 2015 H mot Dag & Red (seier 3-1). Bennett scoret to mål og hadde én assist.

Overgangssum til Pompey (antatt): Gratis

Pompey: 117 kamper (13 mål), 2015-18

Tidligere klubber: Wolverhampon (2000-10), Bury (2010-11), Doncaster Rovers (2011-15), Crawley Town (lån 2013) og Bradford City (lån 2014)

Etter Pompey: Bristol Rovers (2018-)

Landslag: 1 U18-landskamp for England

Trivia:

– Offensiv midtbanespiller/kant kjent for sin hurtighet og gode ballbehandling. Han har også vist ved flere anledninger at han har en god og presis skuddfot.

– Kom til Wolverhampton som en guttunge, men til tross for at han fikk profesjonell kontrakt med dem like etter sin 17-årsdag, fikk han aldri sin debut for klubben.

– Gikk til Bury og rykket opp med dem i sin første sesong der. Deretter valgte han å forlate dem til fordel for Doncaster Rovers, som da var i Championship. Han fikk med seg både nedrykk og nytt opprykk til Championship med dem i løpet av sine år i klubben.

– Fikk en fantastisk start på sin Pompey-karriere da han scoret to mål og ble man of the match i første serierunde. I løpet av 2015/16-sesongen spilte han totalt 51 kamper og scoret sju mål for Pompey. Enda mer imponerende var hans 12 assists. Det var flest av Pompey-spillerne den sesongen. Til tross for disse gode tallene, ble han ikke regnet som noen årets spiller-kandidat. Bennett var veldig ustabil og varierte fra det briljante til det usynlige. At han er en god spiller på League Two-nivå er det derimot ingen tvil om.

– I 2016/17-sesongen fulgte han opp sitt stempel som en spiller som leverte veldig variable prestasjoner. Han var derimot svært god i sesonginnspurten da Pompey klatret til en posisjon der de var nær å falle utenfor play off til å sikre seg 1. plassen i League Two i siste serierunde. Han ble belønnet med en ny treårskontrakt ved sesongslutt.

– Til tross for at han signerte en treårskontrakt sommeren 2017, ble Bennett og Pompey enige om å avslutte kontrakten 31. januar 2018. Da ønsket Bennett seg mer spilletid, noe han neppe ville få i Pompey under manager Kenny Jackett. Like etter å ha blitt frigitt av Pompey signerte Bennett for divisjonskollega Bristol Rovers.

Under finner dere en video med høydepunktene fra første serierunde i 2015/16-sesongen. Pompey vant 3-0 mot Dagenham & Redbridge. Kyle Bennett scoret to av målene: