2018-19: Gosport Borough 0-3 Portsmouth (treningskamp)

Dobbel fra Dennis!

Af: Jean Robert Tankred

Tirsdag kveld møttes Gosport Borough og Portsmouth til det som var vår fjerde treningskamp for sommeren. Drøye 1000 tilskuere hadde møtt opp på Privett Park for å overvære oppgjøret som nok var større prestisje for vertene enn gjestene. Kampen var sjansefattig, og det skulle faktisk gå over en time spilt før noen av lagene fikk hull på byllen.

Louis Dennis, en av flere sentrale skikkelser med erfaring fra a-laget sto frem og scoret to mål på rappen midtveis i andre omgang, før 17 år gamle Oscar Johnston, som kun hadde vært knappe ti minutter inne på banen, satte inn 3-0 helt på tampen av oppgjøret. Johnston er en offensiv midtbanespiller som også kan bekle vingposisjon. Holder til på u-18 og fylte 17 år tidligere i år. Kan være en spiller å se opp for i de kommende sesongene.

Manager Kenny Jackett var ikke tilstede på kampen og hadde overlatt ansvaret til akademi-trener Mark Kelly, men vil nok helt sikkert få overrakt solide rapporter på spillernes prestasjoner. Kampen var dominert av gjestene, og man kunne tydelig se divisjonforskjell selv om Pompey stilte med mange unggutter. Effektiviteten som manglet mot Stevenage var derimot bedret til dette oppgjøret, selv om man ikke skal legge alt for mye i det da oppgjørene ikke enkelt kan sammenlignes. Likevel, målet er like stort uansett motstander.

Akademi-manager Mark Kelly etter kampen:

“The senior guys needed the minutes – everyone does during pre-season – and it’s brilliant for the kids to play alongside them. It adds to their development to be with the people they watch all the time in training and are dreaming to be.”

“I thought the way that the first team boys applied themselves was brilliant. They worked extremely hard.”

“We had to be patient and Gosport really did give us a workout, but we had a lot of control throughout the game.”

“It was just elements in the final third during the first half that we needed to tidy up and we told them at half-time to maintain their tempo.

“Louis is great on the ball. I watched him a couple of times myself last season and know he can really play. He finds those little pockets and when he’s got the ball at his feet you can see how agile he is. I was really pleased because he looks dangerous.”

“There was some intelligent football and we scored some good goals, so we want to build on that momentum.”

 

Treningskamp, Privett Park, 17 Juli 2018

Gosport Borough – Portsmouth FC 0-3 (0-0)

63. min. 0-1 Louis Dennis

67. min. 0-2 Louis Dennis

88. min. 0-3 Oscar Johnston

Pompey XI (4-2-3-1): McGee, Kavanagh (Mnoga 46), Burgess (c), Casey, Haunstrup, Read (Whiting 87), Rose, Maloney (Johnston 75), Dennis, Flint (Lethbridge 46), Smith

Ubenyttede reserver: L.Pitman, Bruce, Hancott, Robb, Stanley, Bridgman

Tilskuere: 1.010

Under finner dere videoer fra kampen: