Snorre Strand Nilsen

Snorre Strand Nilsen

Fødselsdato: 14. januar 1997

Fødested: Gjøvik

Høyde: 182 cm

Posisjon på banen: Høyreback/midtstopper, men kan også spille på midtbanen.

Debut for Pompey: Spilte aldri obligatoriske kamper for førstelaget, men spilte flere treningskamper sommeren 2016.

Overgangssum til Pompey (antatt): Fra eget akademi

Pompey: 0 kamper (-2016). Utlånt til Bognor Regis Town (2015/16)

Tidligere klubber: Gjøvik/Lyn og Raufoss.

Etter Pompey: Raufoss

Trivia:

– Snorre er sønn av tidligere toppalpinist Harald Christian Strand Nilsen.

– Da faren studerte i Bournemouth i Snorres barndom, bodde Snorre og resten av familien i England. Snorre spilte da for et lokalt lag i Bournemouth før han ble hentet til Portsmouth. Spilte her fram til han var 12 år og familien flyttet tilbake til Norge.

– Var også ønsket av Reading.

– Var seks uker med Portsmouth sommeren 2013 og ble tilbudt kontrakt som lærling. Snorre valgte å flytte over til England på egen hånd og signerte kontrakten. Spilte for Pompeys akademi i 2013/14-sesongen. I 2014/15-sesongen spilte han både for akademiet og reservelaget. I tillegg var han utlånt til Bognor Regis Town, et seniorlag utenfor ligasystemet. Ved sesongslutt fikk han profesjonell kontrakt med Pompey. Han skrev da under på en ettårskontrakt.

– Etter å ha spilt flere av Pompeys treningskamper sommeren 2015, ble han sammen med Chad Field i august lånt ut til Bognor Regis Town igjen. Der spilte han hele sesongen og han gjorde sine saker bra. Han fikk derimot ikke fornyet sin proffkontrakt med Pompey ved sesongslutt. Han flyttet da tilbake til Norge.