Andy Awford

Andrew Terry Awford

Fødselsdato: 14.juli 1972

Fødested: Worchester, England

 

Spillerkarriere:

Posisjon på banen: Venstre back

Klubber: Worcester og Portsmouth (1989-2000)

 

Trenerkarriere:

Klubber: Oxford United (førstelagstrener), Bognor Regis Town (assistentmanager) og Portsmouth (diverse roller). Manager fra 2014 til april 2015. Akademi- og utviklingsmanager i Luton Town (2015-)

 

Karriere i Portsmouth:

1989 – 2000: Spiller

November 2000 – 2006: Talentspeider og reservelagstrener

2011 – 2014: Akademisjef

2012/13: Assistentmanager for Guy Whittingham

Høsten 2013: Midlertidig manager

Desember 2013 – mars 2014: Akademisjef

Mars 2014: Midlertidig manager

1. mai 2014- april 2015: Manager i Portsmouth FC

Trivia:


– Startet karrieren i sin lokale klubb Worcester City. Her ble han tidenes yngste til å spille i FA-cupen da han debuterte for dem i en alder av 15 år og 88 dager.

– Etter å ha imponert her, ble han hentet til Portsmouth to år senere. Her skrev han profesjonell kontrakt og spilte totalt nesten 400 kamper for Portsmouth i perioden 1989-2000.

– I Pompey var han med på to semifinaler mot Liverpool i FA-cupen i 1992 (tapte på straffesparkkonkurranse i omkampen), et nesten-opprykk til nåværende Premier League sesongen etterpå og han spilte flere U21-landskamper for England. Han var faktisk linket til storklubber som Arsenal og Chelsea på den tiden, men skader gjorde at han aldri kom seg til noen storklubb. Spilte derfor for Pompey helt fram til han la opp på grunn av knetrøbbel i november 2000. Han var da kun 28 år gammel.

– Har hatt diverse fotballroller etter at han la opp. I Pompey har han vært sjefsspeider, akademitrener, akademisjef, reservelagstrener, assistentmanager og midlertidig manager. Etter at Richie Barker ble ansatt som manager i desember 2013, returnerte Awford til jobben han tidligere har sagt han helst vil ha: Akademisjef. Da Barker fikk sparken i mars 2014, ble Awford ansatt som manager på midlertidig basis. Det ble en veldig suksess. Pompey var på full fart ut av ligaen, men under Awford tapte ikke Pompey en eneste kamp resten av sesongen. I april ble han kåret til månedens manager og 1. mai ble det kjent at han var ansatt som Pompey-manager på permanent basis. I 2014/15-sesongen klarte han ikke å lede Pompey med samme suksess. I april 2015 ble han avsatt som Pompey-manager, da det ikke lenger var mulig å nå play off. Noen uker etter ble han intervjuet av BBC om hva han tenkte om det som hadde skjedd. I juli 2015 ble han ansatt som akademi- og utviklingsmanager i Luton Town. I desember 2015 ble han midlertidig manager i Luton etter at klubben sparket sin daværende manager.

– Andy Awford har ei datter og en sønn. Sønnen Nick spilte for Portsmouth.

 

Videoreportasjen under er fra Andy Awfords første kamp som Pompey-manager – borte mot Newport.