Dette er vår årets spiller 2017/18

Det ble veldig jevnt, men Brett Pitman er mannen dere har stemt fram som årets spiller 2017/18.

AV: JOAKIM ELLINGSEN

VAP-NYHETER: Dere fikk kort tid på å svare på hvem dere ville stemme fram som årets spiller denne sesongen, men det hjalp å tagge medlemmer på facebook og det kom inn mange stemmer. Som vanlig ble det stemt ved at dere fordelte 3, 2 og 1 poeng til de tre spillerne dere synes har vært våre beste denne sesongen. Det endte opp med å bli så jevnt at om én av dere hadde stemt annerledes kunne vi fått en annen vinner.

 

Slik endte det

Nå endte det opp med at Brett Pitman ble vår årets spiller med Matt Clarke på 2. plass og Jamal Lowe på 3. plass. Her er hele listen (med poeng i parentes):

1. Brett Pitman (40) 2. Matt Clarke (38) 3. Jamal Lowe (23) 4. Luke McGee, Jack Whatmough og Conor Chaplin (3) 7. Nathan Thompson (2) 8. Danny Rose og Ben Close (1)

Med andre ord var det tre spillere som skilte seg veldig ut. De aller fleste hadde nettopp Pitman, Clarke og Lowe som sine tre første. Pompey melder også at det er tre forskjellige spillere som vil få priser som årets spiller før sesongens siste kamp kommende lørdag. Det vil overraske undertegnede om det ikke er nettopp disse tre. Ut fra de signaler som er kommet fra ulike nettsteder får trolig Matt Clarke de fleste prisene.

For oss skal to av våre skribenter få æren av å dele ut en flaske akevitt til Brett Pitman. Det er Steen Houman og Pål Alexander Lea som skal ut på Fratton Park-gresset for å dele ut prisen like før kampstart.

 

Årets unge spiller

Etter tre sesonger på rad med Conor Chaplin – den store supporterfavoritten – som årets unge spiller, nådde ikke den unge spissen opp denne gangen. Matt Clarke, som er født i 1996 og dermed akkurat kommer innenfor alderskriteriet for å bli årets unge spiller, vant klart. Slik ble hele listen (med poeng i parentes):

1. Matt Clarke (8) 2. Ben Close (4) 3. Jack Whatmough (3) 4. Brandon Haunstrup og Conor Chaplin (2)