Hvem er årets spiller 2017/18?

Det er tid for å stemme på hvem som har vært vår beste spiller denne sesongen. 

AV: JOAKIM ELLINGSEN

VAP-NYHETER: Svarfristen er rekordkort. Vi må ha ditt svar innen fredag 27/4 klokka 23.00. Dette skyldes en misforståelse mellom undertegnede og en representant fra klubben. Nå er avtalen at vi sender vår årets spiller i løpet av fredagen. Da får to utvalgte medlemmer dele ut pris til vår årets spiller før avspark i siste serierunde mot Peterborough på Fratton Park. De to som får den ærefulle jobben er Steen Houman og Pål Alexander Lea. Vi er flere medlemmer over da, men de to får jobben som en liten takk for at de gjennom hele sesongen har levert forhåndssaker og kamprapporter til pompey.no.

 

Slik stemmer du

Som tidligere år får hver medlem muligheten til å stemme én gang. Du stemmer slik:

– Gi tre poeng til den du mener var vår beste spiller, to poeng til den nest beste og ett poeng til den du mener var vår tredje beste spiller forrige sesong.

– Skriv navnet på den unge spilleren du mener fortjener å bli kåret til årets unge spiller.

– Send dine stemmer til underegnede på epost: joakim.ellingsen at gmail.com, eller skriv det inn som kommentar på vår facebookside.

I 2016/17 var det Enda Stevens som ble kåret til årets spiller hos oss, mens Conor Chaplin ble vår årets unge spiller for tredje år på rad.

LES OGSÅ: Oversikt over alle som har blitt stemt fram som årets spiller

Årets spiller Du står fritt til å velge hvem du vil, men her er kandidatene som trolig vil få flest stemmer:

Luke McGee (bildet til høyre): Vår keeper har hatt en god sesong, selv om han ikke har vært blant divisjonens beste. McGee er derimot ung (født 1995) og vil med denne sesongen i beltet trolig være en enda bedre keeper neste sesong. Har vist seg god på strek, men har ikke vært så dominant i feltet og har gitt bort noen mål og poeng i løpet av sesongen. Det var trolig også årsaken til at manager Kenny Jackett hentet inn Stephen Henderson på lån. Henderson ble derimot skadet i debuten og McGee har derfor vært vår førstekeeper hele sesongen i praksis.

Nathan Thompson: Nykommer som har klart seg bra både som back og midtbanespiller. Gjør en solid ryddejobb og spiller litt på grensen av hva som er tilltatt til tider. En spiller manager Jackett bruker i en eller annen posisjon hver gang han er tilgjengelig.

Matt Clarke: Midtstopperen er vårt heteste salgsobjekt og flere klubber fra høyere nivå har sett på ham denne sesongen. Valgte å forlenge sin kontrakt i løpet av sesongen, og det jublet fansen for. Var god forrige sesong, men har vært enda bedre denne sesongen. Er kun 21 år gammel og har tabbet seg ut ved et par anledninger, men jevnt over har han vært veldig solid. Har en enorm fysikk og virker eldre enn han er både fysisk og med tanke på modenhet på banen.

Brett Pitman: Vår kaptein og toppscorer. Hadde han ikke vært skadet deler av sesongen, kunne han fort ha endt opp som divisjonens toppscorer. Er likevel blitt første Pompey-spiller siden Svetoslav Todorov med over 20 seriemål i en sesong. 23 mål (22 i serien) er fasiten når to seriekamper gjenstår. Det er imponerende av veteranen som kan se ut som han ikke er helt topptrent. Klarer ikke å prege kamper i stor grad når han ikke scorer, men med 23 mål er han nødt til å være en solid kandidat til å bli årets spiller.

Jamal Lowe (bildet til høyre): Fikk sitt store gjennombrudd i ligafotballen i andre halvdel av fjorårssesongen. Denne sesongen har han med sin hurtighet skapt mye trøbbel for motstanderne, og selv om han ikke er så effektiv ennå har det blitt en del scoringer og assists. Fortsatt litt ustabil, men på sitt beste holder han Championship-nivå.

 

Årets unge spiller

Når det gjelder hvem som var vår årets unge spiller, er det gledelig å konstatere at det i år er flere gode kandidater. Faktisk er flere av spillerne som er kandidater til å bli årets spiller også aktuelle som årets unge spiller. Noen er også akkurat litt for gamle. Kriterier er at de ikke kan være eldre enn 21 år ved sesongstart.

Aktuelle navn er:

Matt Clarke (født 1996): Den solide forsvarsspilleren også en av favorittene til å bli årets spiller.

Jack Whatmough (født 1996): Har kjempet seg tilbake fra nok en langvarig skade og skjøv Christian Burgess ut av laget. Er blitt skadet igjen nå, men har spilt 16 kamper denne sesongen.

Brandon Haunstrup (født 1996): Har fått 18 kamper på venstrebacken denne sesongen. Hadde etablert seg i startelleveren før han ble skadet i desember. Etter det har han ikke klart å spille seg til en fast plass igjen. Kun fått spilletid i kamper hvor det måtte omrokkeres på laget. Har vært god på backen, uten å være på Enda Stevens sitt nivå.

Ben Close (født 1996): Har etablert seg sentralt på midtbanen. Selv om mange har snakket om savnet av Michael Doyle, har Close hatt en god sesong. Står med hele 43 kamper (2 mål) og har 2017/18 som sin store gjennombruddssesong.

Conor Chaplin (født 1997): Har vunnet prisen som årets unge spiller hos oss tre sesonger på rad, men selv om han er svært godt likt av supporterne har det blitt mye benkesliting på Chaplin denne sesongen. Har scoret fem mål på sine kamper – de fleste fra benken.

I tillegg har Adam May (født 1997) og innleide Connor Ronan (født 1998) og Anton Walkes (født 1997) fått noe spilletid, men ikke i samme grad som spillerne over.

Da gjenstår det for deg å stemme. Dere har et drøyt døgn på dere til å bestemme dere og sende meg deres mening. 

Enda Stevens (i midten) ble kåret til årets spiller 2016/17. Her sammen med Thomas Ulvund (t.v.) og Trond Gyldenskog Nedal som fikk æren av å dele ut prisen. I år er det Steen Houman og Pål Alexander Lea som får det ærefulle oppdraget.