Reisebrev 17/18: Fikk med seg seriestarten

Trond Gyldenskog Nedal fikk med seg både siste serierunde i 2016/17 og første serierunde i 2017/18. Begge kampene ble flotte opplevelser.

Etter en laaaang sommer var det endelig duket for ny sesong – denne gang i League One. Jeg og Thomas (Ulvund – også medlem, journ. anm.) dro som vanlig over fra Værnes, men gjorde en litt annen vri denne gangen. Vi valgte fly som klaffet med tog til Portsmouth direkte fra Gatwick Airport så vi slapp å dra innom London.

Vi hadde booket oss inn på Blue Star House (anbefales) like ved Osborne Road, som er et selfservice hotel. For vår del funket det veldig bra. Vi kom sent frem fredag kveld, men rakk akkurat å få i oss noe indisk før stengetid.

Kampdag

Lørdag var en fantastisk dag. Vi kan anbefale på det sterkeste frokosten hos Cheese & Cheers i Osborne! Sola skinte på himmelen, luften var deilig og vi vandret gjennom byen, ned Palmerston Road og helt ned til Southsea Castle hvor vi slukte litt historie før vi gikk opp igjen og fikk i oss kinesisk!

Deretter føk vi med taxi opp til stadion. Stemningen var upåklagelig, stadion fullsatt og vi hadde for anledningen billetter på North Stand. Vi fikk oss noe kaldt å drikke, og jeg leverte en tippekupong med ren hjemmeseier inne i tippebua på stadion før avspark.

Michael Eisner og Tornante Group ble presentert før kampen og de fikk en veldig god mottakelse. Vi ser lyst på fremtiden med disse eierne ved roret! Ny sesong, nytt lag, ny divisjon og ny motstander. Det meste la grobunn for en del usikkerhet og vi følte oss slett ikke sikre på at dette skulle gå bra. Men det gjorde det heldigvis. Selvsagt mistet jeg 1-0-scoringen som følge av toalettbesøk (typisk), men Pitmans 2-0-scoring hadde vi panoramautsikt til og den ballen hang i lufta i en evighet!

Etter kampen dro vi tilbake til Southsea og spiste biff før vi satte kursen mot Gunwharf Quays. Her stakk vi hodet innom casinoet og dro ut igjen med fulle never (nesten, iallefall…). Kvelden tilbragte vi hos forskjellige vannhull nede på Gunwharf hvor folk var i feststemning etter en herlig dag.

Søndag og hjemreise

Vi dro fra hotellet og gikk ned til Gunwharf for å ta toget, men vi hadde en del tid til overs og den brukte vi godt. Vi kjøpte guidet båttur rundt havna og følte oss veldig som ekte turister for en stund. Guiden hadde et morsomt stikk til naboklubben i vest, og mente at de var et passende mål for krigskanonene som flere av skipene i havna bærer på dekk.

Vårt siste måltid i byen for denne gang ble meksikansk – noe som også kan anbefales! Alt i alt ble det en kjempetur til Portsmouth (som alltid) med tre poeng og fantastisk vær. Anbefaler alle å dra dit på tur i august rundt sesongstart!