Han ble vår årets spiller 2016/17

Venstreback Enda Stevens var spilleren vi mente var Pompeys beste i jubelsesongen 2016/17.

AV: JOAKIM ELLINGSEN

VAP-NYHETER: Da flere av våre medlemmer skulle være til stede på siste serierunde forrige sesong (som endte med seier 6-1 mot Cheltenham), kontaktet vi Pompey med tanke på å få delt ut årets spiller-premie før kampen. Det er en tradisjon i England at prisene deles ut da.

Det fikk vi selvsagt lov til, men vi fikk svært kort frist med å melde inn hvem som var årets spiller. Så kort frist at vi ikke rakk å kjøre avstemming på forhånd. Undertegnede tok derfor en sjanse og meldte inn at Enda Stevens var vår årets spiller. Han skulle derfor få overrakt den tradisjonelle flasken med akevitt som tegn på at han var vår årets spiller. Trond Gyldenskog Nedal var den som fikk æren av å overrekke prisen. Han fikk ta med seg en i sitt reisefølge, og det ble Thomas Ulvund – som ble medlem i etterkant av turen.

 

Nå i Sheffield United

Venstreback Enda Stevens fikk to sesonger i Pompey før han i sommer ble snappet opp av Championship-klubben Sheffield United. Stevens var spesielt i 2016/17-sesong bunnsolid defensivt, samtidig som han presterte bra offensivt. Han scoret ett mål og hadde ni assists forrige sesong.

Nærmest Stevens på vår kåring var toppscorer Kal Naismith og midtstopper Christian Burgess. Det var også nettopp de to som også fikk premier som årets spillere fra andre supporterklubber før Cheltenham-kampen. Ingen andre enn de tre gikk til topps.

 

Resultatene

Slik endte kåringen av årets spiller i Portsmouth 2016/17 fra Venner av Portsmouth

Enda Stevens 37 Kal Naismith 22 Christian Burgess 19 Conor Chaplin 10 Michael Doyle 4 David Forde 3 Matt Clarke 2 Kyle Bennett 2 Gareth Evans 2 Danny Rose 1 Gary Roberts 1

LES OGSÅ: Våre tidligere årets spillere

 

Vant for tredje gang

Når det gjelder prisen årets unge spiller, vant Conor Chaplin den for tredje gang på rad. Det var ni personer som stemte på Chaplin. Matt Clarke fikk fem stemmer og keeper Alex Bass – som ennå ikke har debutert på førstelaget – fikk to stemmer.

Chaplin spilte 42 kamper (de fleste som innbytter) og scoret åtte mål for oss forrige sesong.