2016-17: Portsmouth – Yeovil Town 3-1

En duft af oprykning breder sig.

AV: Jean-Robert Tankred

Med 3-1 mod Yeovil Town blev døren til League One åbnet lidt mere, ikke mindst fordi at forfølgerne fra Stevenage gik ned med 0-4 hos Colchester, hvor vi som bekendt vandt med de samme cifre for et par uger siden. Det betyder, at det nu er Luton Town som indtager fjerdepladsen, men vigtigst af alt så har vi øget afstanden ned til den for os nærmest ubrugelige play-off zone så den er er på otte points. Med henblik på langfredags Dockyard Derby er situationen den, at Plymouth med en sejr kan sikre oprykning på Fratton Park. Det må selvfølgelig ikke ske, men den diskussion er til senere.

Som ventet foretrak Paul Cook at spille uden angribere fra start mod Yeovil, med den fremskudte Kal Naismith som ’falsk’ spydspids. Med endnu et mål slap Naismith godt fra rollen om end det er klart, at det på langt sigt ikke er en holdbar løsning. Det blev også til en smule spilletid til Nicke Kabamba, der blev skiftet ind i kampens døende minutter. Jamal Lowe scorede sit første ligamål for Pompey, men måtte til gengæld starte på bænken til fordel for Carl Baker.

1. halvleg

Begge mandskaber var målsøgende fra start og kom også frem til et par halve chancer kort inde i kampen. Langsomt fik vi dog overtaget spillet, og skabte kampens første store målchance. Den kom da Matt Clarke kom frem til en hovedstødschance efter et hjørnespark, men hans forsøg blev sparket væk stort set på mållinjen. Det var til gengæld en stakket frist for gæsterne, og efter et kvarters spil begik de et straffespark. Gary Roberts stjal bolden fra gæsternes Mugabi, der noget klodset kvitterede med at fælde Roberts i feltet. Sparket tog Gareth Evans sig af, og omsatte sikkert chancen til 1-0. Dermed brød den omskolede højre back samtidig vores stime af brændte straffespark.

Efter målet fortsatte hjemmeholdet med at sætte Yeovil under pres, og Gary Roberts kunne med lidt held have øget føringen, men hans skud ramte Mugabi i ryggen, hvorefter bolden ramte foden af den ene stolpe og gik ud af spil. I det hele taget virkede gæsternes defensiv noget usikker ved indlæg og hjørnespark, men vi fik ikke udnyttet det før dommeren fløjtede til pause.

2. halvleg

Også efter pausen søgte Pompey en afgørelse på kampen, og kom især over venstre fløj med Bennett og Naismith til flere gode muligheder. En af disse kom da Naismith med et perfekt timet hovedstød testede Artur Krysiak i Yeovils mål, men den polske keeper reddede med en glansparade. I stedet fik gæsterne udlignet stik mod spil og chancer, men ikke uden held. Matt Clarke, Francois Zoko og Enda Stevens jagtede bolden lidt uden for vores felt, med det resultat at sidstnævnte noget komisk fik lobbet bolden i eget net til 1-1.

Tilbageslaget ændrede ikke hjemmeholdets taktik, og man fortsatte med at presse Yeovil, hvilket igen resulterede i flere farlige situationer ved hjørnespark, men ind ville bolden ikke. Cook reagerede ved at sende Conor Chaplin på banen, og fem minutter senere var vi igen i front. Det var dog ikke vores unge angriber der sørgede for 2-1 målet, men derimod Naismith. Enda Stevens fandt midtbanespilleren og hans skud var tilpas hårdt til at Krysiak i Glovers.målet ikke kunne forhindre det i at gå i mål selv om han fik hånden på. Prompte fulgte en tilsvarende offensiv udskiftning fra gæsterne, der sendte Otis Khan på banen, og denne var kort efter tæt på med hvad der var gæsternes første reelle mulighed efter pausen, men hans forsøg gik centimeter over vores overlægger. I stedet blev kampen afgjort af Jamal Lowe, der var blevet skiftet ind for Carl Baker kort forinden. Et par vellykkede og lidt heldige driblinger bragte Lowe alene igennem, og selv om vinklen var spids så fik han sendt bolden forbi Krysiak til 3-1. Det punkterede den sidste modstand fra Yeovil, og de sidste minutter af kampen passerede uden de store hændelser. Dermed blev det den relativt sikre sejr som de mere end 17.000 supportere forventede.