2015/16 Woking – Portsmouth 0-2 (træningskamp)

Prøvespillerne slog til.

Af: Jean Robert Tankred
Trods et massivt regnvejr blev fredag aftens testkamp hos Woking givet grønt lys af kampen dommer. Den resulterede i vores 3. sejr på stribe i sommerens træningskampe, men var mindre velspillet end kampen mod Coventry tidligere på ugen. Gary Roberts var kommet sig så meget over sin knæskade, at han fik fuld spilletid.
Til gengæld blev Adam McGurk, Adam Barton, Kyle Bennett og Matt Tubbs alle sparet grundet småskavanker. I målet var et helt nyt ansigt i skikkelse af Brian Murphy, der er på prøve efter at andenkeeper Michael Poke er blevet lånt ud til Eastleigh. Han blev senest fritstillet af QPR, og har tidligere stået på mål for klubber som Ipswich Town og Swansea City. Theo Robinson var ikke i truppen da han var blevet frasorteret af Paul Cook. Han blev ikke tilbudt en kontrakt, og har forladt klubben igen.

1. halvleg
Kampen startede med os i den dominerende rolle, og især før pausen sad vi totalt på hjemmeholdet, der også går under navnet The Cards. Gary Roberts havde et par halve chancer i kampens start, blandt andet et frispark som han desværre fik skruet lige forbi værternes mål. Vores unge komet Conor Chaplin kom endnu tættere på en scoring efter små 11 minutters spil da han sendte bolden på overlæggeren. Vores presspil virkede godt med mange små automatismer i spillet tydeligvis på plads trods nogle svære betingelser grundet regnen, der ofte fik spillerne til at glide på det våde græstæppe. Det forhindrede os ikke i at afgøre kampen på fire gyldne minutter omkring den halve time spillet.
Først fandt Kal Naismith med en perfekt aflevering Gareth Evans, der køligt udplacerede Nick Hamann i Woking-målet, og kort efter øgede Matt Clarke føringen til kampens slutresultat 0-2. Også her var Evans involveret, da det var hans hjørnespark, som den unge spiller fra Ipswich sendte i nettet med et veltimet hovedstød. Kort før pauseteen fik Conor Chaplin muligheden for at score også i denne kamp, men han overplacerede skuddet, der endte et pænt stykke over mål.

2. halvleg
Cook foretog en enkelt udskiftning i pausen, hvor Ben Davies fik chancen i stedet for den hollandske trialist Frank van der Struijk. Woking havde ikke haft meget at byde på i de første 45 minutter, men det skulle ændre sig i 2. halvleg. To gange måtte Brian Murphy i vores mål redde gode forsøg fra John Goddard, hvor især den sidste krævede en refleksredning af ireren. På trods af, at vi ubevidst havde trukket os mere tilbage og overladt hjemmeholdet både plads og tid, kom vi alligevel frem til et par halvfarlige chancer ved Gareth Evans og Enda Stevens. De største tilfaldt dog stadig Woking, og kort før tid burde de have reduceret føringen da et skud fra Scott Rendell blev rettet af og endte på den ene stolpe. Tættere på kom de dog ikke, og dermed fik vi for første gang i rækken af vores sommerkampe et clean sheet.

Hvad kan vi lære af kampen?
Selv om der er fremskidt at spore i spillet, kan vi åbenbart ikke tåle at slippe foden fra speederen – ej heller selv om modstanderen spiller i rækken under os. Vi var som nat og dag i de to halvlege, hvilket Paul Cook heller ikke var sen til at pointere.

Træerne vokser ikke ind i himlen for Conor Chaplin, men trods den manglende scoring var angriberen, sammen med Gareth Evans, stadig en af vore bedste i en af holdet højst gennemsnitlig præstation, og han fik igen ros af Cook. Det ser godt ud, om end ligakampene sandsynligvis bliver noget helt andet.

Vi har rigtig mange småskadede spillere, hvilket måske kan skyldes en lidt for hård opstart. Det er noget som Cook efter eget udsagn Cook vil kigge på. Vi kan i al fald kun håbe på, at det ikke bliver en tendens, der gør sig gældende når sæsonen er startet.

Matt Clarke spillede igen en god kamp, og det må forventes at låneaftalen underskrives før eller senere. Gareth Evans bør forhåbentlig også snart kunne kalde sig for Pompey-spiller. Hvis det som han har vist indtil nu ikke er nok, er der noget, der er helt galt.

Kommentarer fra Paul Cook:
“We were okay, but I thought the second half was poor and we didn’t show enough commitment to the game. Instead we got by on our quality and simply by having 11 better players on the pitch. That was necessary because I didn’t think our work ethic and desire was enough to win the game properly.”

“We expect more from them because if Woking had found a goal then it would have given them a boost to go on and get an equaliser. If we’d have pressed the ball properly then we could have got a third and the game would have been over as a contest. I’m not criticising the players too much, but I didn’t think we were anywhere near good enough in the second half. The attitude that we showed against Coventry on Tuesday night just wasn’t there this time.”

Træningkamp, Kingsfield Stadium, 24/7-15
Woking- Portsmouth 0-2 (1-0)
28. min. 0-1 Evans
32. min. 0-2 Clarke
 
Pompey (4-2-3-1): Murphy; van der Struijk (Davies ‘46), Burgess (Webster ’82), Clarke, Stevens; Atangana, Doyle (anfører); Evans, Roberts, Naismith (Close ’73); Chaplin (Haunstrup ’82)

Ikke benyttede spillere: Jones, Robinson og Hollands.

Tilskuere: 1562