Supportercupen 2015

Én seier, én uavgjort og ett tap holdt bare nesten til avansement fra gruppespillet i Supportercupen 2015.

AV: JOAKIM ELLINGSEN

SUPPORTERCUPEN: Etter å ha blitt gruppevinner i Supportercupen 2014 – og med mange av de samme spillerne med også i 2015 – var det optimisme å spore før Supportercupen 2015. Riktignok måtte mangeårig spillende lagleder (og keeper) Håvard Myhre trekke seg på grunn av jobb, men Trond Gyldenskog Nedal tok ansvar. Han sørget blant annet for at det tradisjonelle lagbildet ble tatt og rapporterer om følgende:

– Kan melde om det at i bunn og grunn var vi fornøyd med egen prestasjon, og føler at vi burde ha vunnet gruppa. Vi rotet det til i første kamp mot Palace. De scoret på alle sine sjanser og det kostet oss dyrt. Et sent baklengs mot Swansea var heller ikke morsomt. Men laget fungerte bra. Vi kjørte over Blackburn og Tom (Hagen) sto som en Gud! Hansi og Magnus ble toppscorere.

Dette var totalt åttende gang Venner av Portsmouth deltok i supportercupen. Her kan du se bilder og lese om tidligere års deltakelse. I år var det 25 års jubileum for Supportercupen og rundt 500 spillere deltok.

Slik endte det i vår gruppe. Som dere ser var det den uavgjorte kampen mot Swansea som skulle blitt seier om vi skulle fått avansement.

Swansea – Blackburn 2 1-0
Pompey – Crystal Palace 2-4
Swansea – Pompey 1-0
Blackburn 2 – Crystal Palace 2-0
Crystal Palace – Swansea 0-1
Pompey – Blackburn 2 5-1

Tabell
1. Swansea +2 7 poeng
2. Pompey + 2 4 poeng
3. Crystal Palace -1 3 poeng
4. Blackburn 2 -3 3 poeng

 

Supportercupen 2015

Fra Trond Fuhre i Supporterunionen får vi følgende beretning:

Da styret ankom Nordre Åsen kl. 07.00 lørdagsmorgen, fikk vi hakeslep. Det bøtter ned, vi trodde ikke det var sant. Må minst være 100 år siden det regnet under Supportercupen! Men fotballsupportere har vært ute en vinternatt før. Vi var fast bestemt å gjennomføre cupen med glød og med et smil om munnen. For å si det med gang, været ordnet seg ca kl. 11.30 og derfra og ut ble cupen en seiersgang. Jubilanten som fikk testet seg ut på et nytt sted. Spente var vi, men Ray Tørnkvist sa det enkelt og greit etter finalen. Dette er den beste Supportercupen “ever”. Dette er vårt nye hjem. Samarbeidet med Skeid og TV2 var utmerket og takk for alle lagene som spilte med hjertet utenpå drakta.

Colin Hendry (49) var vår hovedgjest og hvilken herlig kar vi fikk besøk av. Vi takker deg Colin, for å delta som spiller under turneringen (Ketih FC). Men det viktigste, fikk flere kommentarer på hvor hyggelig du var å snakke med. Den som lurer, han er nesten like “fit” som i sine glansdager! Keith FC spilte seg fram til åttendedelsfinalen. Her ble det brått slutt. Colin sin ex klubb Blackburn Rovers (1) var motstander. De fikk rett og slett juling (0-4). Jeg er sikker på TV 2 guttene kommer sterkere tilbake neste år!

 

TV 2-laget

Om det er en supporterklubb som har ventet lenge på å vinne Supportercupen, så må det det være Liverpool. En supporterklubb med over 40 000 medlemmer bør kunne stille et sterkt lag. De spilte i en meget jevn pulje med AFC Wimbledon, Hull City og Birmingham City. Her ble de puljevinnere og derfra gikk det på skinner for guttene fra Merseyside. I åttendedelsfinalen ble Manchester City beseiret 2-0, i kvartfinalen måtte Ipswich 1 stekke våpen (3-1) og i semifinalen møtte de Derby County. Klubben fra East Midlands som spilte i sin første semifinale. Men her ble The Reds for sterke, etter en jevn kamp (1-0). I finalen møtte de årets FA-Cup vinner Arsenal (1). The Gunners som alltid er å regne med i Supportercupen. De hadde tatt rotta på erkefiende Tottenham 1 i semifinalen. Den kampen ble som ventet jevn og gikk til staffer. Her ble den ene etter den andre satt i mål med kvalitet. Et lag må vinne, og tilslutt satte en Spurs spiller ballen utenfor. Arsenal jublet som de hadde vunnet finalen. De fleste hadde nok Arsenal 1 som favoritt i finalen, men tok de ut for mye krutt i semifinalen? I årets finale fikk vi se to lag som hadde nok energi til å gi oss en severdig kamp. Liverpool ville mest og vant fortjent 2-0. Gratulerer Liverpool xx Deres første “bøtte”. Kaptein og finalens beste Stig Markus Hovdal kunne heve armene i stolthet sammen med sine medspillere.

 

Egen juniorcup

I vår Juniorturnering deltok det 8 lag og i finalen fikk vi en reprise fra 2014. Liverpool hadde tapt for West Ham 2 i gruppespillet, men i finalen tok de skikkelig tak og vant 5-1. Virkelig gøy å se så mange unge talenter spille for sin klubb og vi håper dette er en turnering som vil vokse. I bronsefinalen var det Premier League mot Championship, da Arsenal og Ipswich Town møttes til dyst. I en jevn kamp tok Tractor-Boys siste stikk og vant 3-2.

 

Liverpool-laget som vant juniorcupen

Kveldsarragementet på The Scotsman ble et skikkelig supportertreff. Mange hadde tatt turen, etter en lag dag på kunstgresset på Nordre Åsen. Vi hedret de beste lagene og Jan-Henrik Børslid/Erik Thorstvedt ga oss noen velvalgte ord fra årets sesong! Colin Hendry entret podiet og vi fikk noen gode historier fra en spiller som har opplevd mye i sin karriere!

Loddsalget til SBF under Supportercupen: Sjekk dette i morgen på denne siden. Vil legge ut hvilke premier som ble loddet ut og hvilke nummer som vant.
Husk å få tak i et eksemplar av SBF Håndbok 2015/16. Her kan du lese en mer fyldig rapport fra årets turnering.

Styret i SBF takker alle som deltok under Supportercupen!