Reisebrev 14/15: Fra vondt til verre

En kald opplevelse på Fratton Park for Christian Knapp (t.h.) da han så Pompey tape 1-2 for Southend.

REISEBREV: For første gang på en stund hadde jeg ingen forventinger foran en tur til Portsmouth. Reisen ble bestilt på impuls noen uker i forveien i et svakt øyeblikk. Uten seier siden november, Awford med fornyet tillitt uken i forveien. Det var ingenting som tilsa at dette skulle bli en stor fotballopplevelse, og det ble det heller ikke.

Noen timer før kampstart ble vi oppringt med tilbud om billetter på VIP-tribunen, noe vi takket ja til. Her fikk vi servert middag mens Alan Knight var rundt for å hilse gjestene velkommen. Om noen harde og kalde plastikkseter kan kalles VIP skal forbli usagt, men vi fikk vertfall orkesterplass til tragedien som utspilte seg på banen.

Startet bra

Portsmouth kom riktignok godt i gang, og tok ledelsen halvveis i første omgang da Webster fikk foten på et innlegg fra Westcarr. Kunne dette være vendepunktet for Awford? Neida. Gleden ble kortvarig da Leonard utlignet for Southend kun fem minutter etter at Webster hadde sendt Fratton Park i ekstase.

Andre omgang startet med at Barcham ropte på straffe etter å ha blitt felt av Michael Timlin, men dommeren vinket spillet videre. Etter 71 minutter gikk det fra vondt til verre da Joe Pigott sendte gjestene i ledelsen.  Awford forsøkte å gjøre noen bytter for å endre kampen, men kun møtt med ”You dont know what you’re doing” fra Fratton End.

McCallum mistet hodet

Med seks minutter igjen på klokken ble Southend redusert til ti mann da Barry Corry ble utvist for et slag mot Wallace. På tribunen begynte enkelte å øyne et håp om utligning, men det ble fort til fortvilelse da McCallum mistet hodet og ble utvist etter å ha ”tatt på dommeren”.  Kampen ebbet ut i 1-2 til bortelaget og klubbens åttende kamp uten seier var et faktum.

Imponerende nok hadde 15.573 tilskuere møtt opp på denne kalde januardagen.

Som vanlig var det en flott tur om man ser bort i fra fotballen.