conor chaplin jubler2Det har sjelden vært mer følelser knyttet til et salg av en av våre reserver.

 

Kortvokste Conor Chaplin har i flere sesonger vært en supporterfavoritt på Fratton Park. Unggutten har gått gradene i Pompey og viste seg tidlig som en goalgetter. Han står da også med 25 mål for førstelaget til Pompey i løpet av de sesongene som er gått siden hans førstelagsdebut i 2014.

SE OGSÅ: Conor Chaplins spillerprofil

De fleste av hans drøyt 100 kamper for Pompey har derimot kommet som innbytter. Han har fått få - for få, mener mange supportere - sjanser fra start, men samtidig skal det sies at Pompey i løpet av disse sesongene har hatt flere managere. Felles for dem alle er at de har foretrukket andre spisser fra start enn unge Chaplin. Conor Chaplin har stort sett vært en innbytter som har fått sjansen mot slutten av kampene.

Supporterfavoritt
Av de 25 målene han har scoret, har flere av dem vært perler (se hans tre personlige favoritter nederst i denne artikkelen) og han har alltid hatt et nært og godt forhold til supporterne. Det er han som har fått "One of our own, he's one of our own" sunget til seg i kamp etter kamp. Derfor har det også vært tungt å svelge at hans tid som Pompey-spiller nå i praksis er over. 

Ryktene begynte å gå i sommer. Pompey-manager Kenny Jackett avviste de ikke. I stedet kom flere uttalelser som var vanskelig å tyde som annet enn at Pompey ville selge Chaplin så snart de hadde sikret seg en erstatter. For selv om Chaplin i utgangspunktet var bak både Pitman og Hawkins i køen, ønsket Jackett en tredje spiss. 

Nå fikk Pompey aldri hentet inn en av de spissene de prøvde på. I stedet endte det med at Wolverhampton-spiss Joe Mason kom på lån. Da var det for sent å selge Chaplin, men han gikk i stedet på lån til Coventry City - vår divisjonskollega som hadde prøvd å kjøpe ham i ukesvis. Utlånsavtalen går fram til januar og samtidig har Pompey og Coventry avtalt at Chaplin da går permanent til de lyseblå. Overgangssummen er ikke offentliggjort, men det antas at den ligger på rundt 500.000 pund.

- Å spille for Pompey har vært en absolutt drøm for meg. Jeg har noen fantastiske minner som jeg for alltid vil ha med meg. Jeg vil takke alle supporterne og alle i og rundt klubben som har støttet meg opp gjennom årene, sa Chaplin til Pompeys offisielle webside da overgangen var bekreftet.

- Conor er en fantastisk fyr og han har ønsket seg regelmessig førstelagsfotball. Vi har nå mange offensive alternativer, og dermed kunne vi Conor få oppfylt sitt ønske. Han var i sitt siste år på kontrakten med Pompey og han ønsket seg en ny start. Det forstår jeg godt og alle i klubben ønsker ham all lykke med resten av karrieren, kommenterte manager Kenny Jackett.