ronan curtis jubler2For andre gang denne sesongen må vi klare oss uten Ronan Curtis i to kamper.

 

Han har vært en sensasjon etter overgangen fra Cork City i sommer. Ronan Curtis står med seks mål og fem målgivende i League One så langt - det er ingen andre spillere i League One som har vært involvert i så mange mål så langt i sesongen. Riktignok har Jamal Lowe ikke vært mye dårligere med sine seks mål og tre målgivende, men Curtis har vært sensasjonelt god. 

Curtis blir tatt hardere og hardere av motstanderne nå som han er blitt lagt merke til, og det er ikke bare motstanderne som legger merke til Curtis. For andre gang denne sesongen er han tatt ut på det irske landslaget.

SE OGSÅ: Ronan Curtis sin spillerprofil

Sist gang mistet han en seriekamp og en cupkamp da han var på landslagsoppdrag med Irland. Curtis scoret da for Irlands U21-landslag (Irland er i samme gruppe som Norge, så det er dårlig nytt for Norge om Curtis skal være med der) før han ble tatt med i A-landslagstroppen like etter. Han var derimot ubenyttet reserve for A-landslaget, og dermed venter han fortsatt på sin A-landslagsdebut.

Kommer a-landslagsdebuten?
Den kan komme nå. Curtis er tatt ut i Irlands bruttotropp til de to kampene mot Danmark og Wales i Nations League. Kampene spilles henholdsvis 13. og 16. oktober. Skulle Curtis ikke bli tatt med til de endelige troppene til de to kampene, flyttes han ned til U21-landslaget. Da skal han spille to kamper for dem.

Dermed blir det uansett to Pompey-kamper uten Curtis nå. Kampene vi må klare oss uten den irske vingen er Checkatrade Trophy-kampen mot Crawley og seriekampen mot AFC Wimbledon.

Sist vi måtte klare oss uten Curtis, vant vi greit mot Gillingham i Checkatrade Trophy, men det ble "kun" 1-1 hjemme mot Shrewsbury i det som har vært kanskje sesongens svakeste Pompey-kamp.

ronan curtis1