martin cranie5Ritchie de Laet til Australia, Martin Cranie (bildet) til Sheffield United og Carl Baker til Nuneaton Borough er noen av oppdateringene verdt å få med seg.

 

Vi har flere ganger tidligere fulgt litt med på hvordan det går med våre tidligere spillere. De er mange og noen total oversikt er det håpløst å ha ambisjoner om å ha, men noen drypp innimellom kan være interessant. Vi ser denne gangen nærmere på hvor seks av våre tidligere spillere er i dag. 

SE OGSÅ: Tidligere spillerestanley aborahEtter opprykket fra League Two i 2017, ble Stanley Aborah frigitt. Midtbanespilleren gjorde det bra for Pompey i de fire kampene han fikk i sesonginnspurten etter å ha kommet på en korttidskontrakt.

Det var derfor delte meninger om han burde få fornyet kontrakt, men Paul Cook rakk å beslutte at han skulle frigis før han selv dro til Wigan for å bli manager der.

Vår nye manager Kenny Jackett hadde ikke en annen oppfatning og ville selv hente sine egne spillere. Dermed gikk Aborah klubbløs noen måneder før han i januar 2018 signerte for den irske Premier League-klubben Waterford. Der spiller han fortsatt.

SE OGSÅ: Stanley Aborahs spillerprofil

 


carl baker jubel2En spiller som var enda mer sentral i opprykkssesongen var Carl Baker. Han spilte 50 kamper og scoret ni mål fra sin midtbaneposisjon da vi rykket opp fra League Two til League One i 2016/17. 

Da Kenny Jackett overtok som ny manager sommeren 2017, ble Baker sittende på benken. Han ønsket å satse på yngre spillere. Pompey og Baker ble til slutt enige om å avslutte kontraktsforholdet og det ble med fire kamper for Pompey i 2017/18-sesongen for Baker.

Han dro etter hvert videre til India for å spille for ATK, men her ble han umiddelbart skadet og oppholdet ble en fiasko. Han vendte tilbake til England hvor han signerte for Coventry, men også her ødela skader. Han forlot Coventry sommeren 2018 uten å ha spilt en eneste kamp for klubben i det som var hans andre periode der.

Nå er 2018/19-sesongen vel i gang, og Baker har igjen funnet seg en ny klubb. Denne gangen er det utenfor ligasystemet. Carl Baker spiller denne sesongen for Nuneaton Borough i National League North - altså på sjette nivå.

SE OGSÅ: Carl Bakers spillerprofilmartin cranieForsvarsspilleren Martin Cranie kom til oss fra vår nabo Southamp*** da vi var i Premier League og våre naboer slet nede i divisjonssystemet. Cranie kom til Pompey som en talentfull forsvarsspiller med u-landskamper for England.

Han viste seg ikke å være god nok for oss den gangen, men han har i mange år nå spilt på et høyere nivå enn Pompey. I sommer var han Bosman-spiller og signerte for Sheffield United i Championship etter å ha spilt for blant annet Huddersfield og Middlesbrough de siste sesongene.

For Pompey fikk han kun fem kamper i tidsrommet 2007-09, to av disse i Premier League. Han var lånt ut til QPR og Charlton før Pompey sommeren 2009 solgte ham for 500.000 pund til Coventry. Etter tre sesonger i Coventry gikk turen videre til Barnsley og tre sesonger der. Han var så med å spille Huddersfield opp i Premier League, men han fikk kun fire kamper i 2017/18-sesongen - tre av disse for Huddersfield - før han ble solgt til Middlesbrough. Her ble det med en halv sesong før han ble frigitt og nå altså har signert for Sheffield United, hans ellevte klubb i karrieren. Sheffield United håper Cranies erfaring kan hjelpe dem til opprykk til Premier League. 

SE OGSÅ: Martin Cranies spillerprofilde laet5Den belgiske backen Ritchie de Laet var solid for oss sesongen han var på utlån fra Manchester United (2010/11-sesongen). Vi spilte da i Championship og de Laet var god på høyrebacken. Pompey prøvde visstnok å få ham også i 2011/12-sesongen, men han ble da i stedet lånt ut til Norwich City, som var fersk Premier League-klubb. 

Han har siden hatt en karriere med flere klubber. Fra 2012 til 2016 spilte han for Leicester City. Han fikk over 100 kamper for klubben, men var også utlånt til Middlesbrough i denne perioden. 

I 2016 gikk han til Aston Villa. Her har han spilt lite, og han står med kun åtte seriekamper på de to årene som er gått etter overgangen. Han var utlånt til sin tidligere klubb Royal Antwerp i vår. Nå er han lånt ut til australske Melbourn City det neste året. Han trekkes her fram som en spiller med solid erfaring. Han har to A-landskamper for Belgia, 47 Premier League-kamper og 128 kamper i Championship. de Laet er nå blitt 29 år gammel og bør være en solid spiller på dette nivået.

SE OGSÅ: Ritchie de Laets spillerprofil

 


danny east2Du tilgis om du ikke husker Danny East. Den anvendelige spilleren kom gratis fra Hull City i 2013 og var faktisk i Pompey fram til 2015, men på disse to årene ble det kun 23 kamper (1 mål). Da Paul Cook overtok sommeren 2015, var East en av de første spillerne som ble frigitt.

Etter å ha blitt frigitt av Pompey, signerte han for Grimsby. Her var han med å spille dem opp i League Two igjen i 2015/16-sesongen, men etter opprykket ble han overflødig da klubben skulle forsterke laget før deres gjeninntreden i ligafotballen.

Han har de to siste sesongene spilt for Guiseley på nivå 6, men skiftet i sommer til Bradford PA på samme nivå. Han spiller dermed sin fotball tre divisjoner under Pompeys nivå, og han er neppe en som Pompey-fansen tenker var en tabbe å frigi. Han er kun 26 år gammel, men skader har ødelagt mye for han. Han blir neppe å se på et særlig høyere nivå.

SE OGSÅ: Danny East sin spillerprofilmanuel fernandes6Portugiseren Manuel Fernandes spilte kun 13 kamper for Pompey, men det er mange som husker han for hans prestasjoner. Han har da også hatt en spennende karriere etter sin tid i Pompey, selv om han aldri ble fullt så god som mange trodde han kunne bli.

Han var på lån fra Benfica i 2006/07-sesongen. Selv om han imponerte, valgte Pompey å ikke kjøpe ham ved sesongslutt da overgangssummen ble for stor. Etter å ha spilt for Everton og Valencia, var Fernandes nær ved å returnere til Pompey i 2010, men papirarbeidet ble ikke fullført i tide.

Han har siden spilt for Besiktas og Lokomotiv Moskva. For sistnevnte klubb siden 2014. Noe overraskende kom han med i Portugals VM-tropp i Russland i sommer. Han kom inn som innbytter til sin landskamp nummer 15 da Portugal tapte for Uruguay i åttedelsfinalen i sommer. 32-åringen spiller denne sesongen fortsatt for Lokomotiv Moskva og spiller blant annet Champions League-fotball.

SE OGSÅ: Manuel Fernandes sin spillerprofil

 


Under ser vi ett av Carl Baker sine mål for Pompey i League Two i 2016/17-sesongen: