joe mason2I innleide André Green og Joe Mason har Kenny Jackett sørget for at bredden i Pompey-stallen er bedre enn på mange år.

 

Skader, karantener og spiller ute av form sørget for at Pompey ikke klarte play off-plass forrige sesong. I år sørger Kenny Jackett og hans team for at Pompey har en langt bredere spillerstall. Vi har tidligere omtalt at vi har hentet inn kantspilleren David Wheeler på lån fra QPR og den sentrale midtbanespilleren Ben Thompson på lån fra Millwall. Ytterligere to spillere er kommet inn på lån og bidrar til at Pompey nå har god dekning i samtlige posisjoner.

Gjenforenes med Jackett
Spissen Joe Mason er kommet på lån til Pompey fra Wolverhampton. 27-åringen er på lån fram til januar og har fått trøye nummer 14 i Pompey. Han har fått sin debut i Checkatrade Trophy og fikk sin ligadebut i hjemmekampen mot Wycombe i forrige serierunde. Da kom han inn som reserve.

- Vi jobbet sammen i Wolverhampton og han er en spiller som har spilt mesteparten av sin karriere i Championship. Han har scoret mål på det nivået, og vi føler oss trygge på at han også kan gjøre det for Pompey i League One. Vi er veldig glade for å ha ham i spillergruppa vår nå, sier Pompey-manager Kenny Jackett.

LES OGSÅ: Joe Masons spillerprofil

- Jeg har alltid tro på at jeg kan score mål, og spesielt med den måten Kenny Jackett får lagene sine til å spille fotball. Jeg ser fram til å komme skikkelig i gang og forhåpentligvis går det ikke lang tid før jeg åpner scoringskontoen her. Jeg har jobbet med både Kenny Jackett og Joe Gallen tidligere. Det gjorde avgjørelsen om å komme hit mye lettere, sa Mason til Pompeys offisielle side like etter at overgangen var gått i orden. 

Mason startet sin karriere i Plymouth og har foruten Plymouth og Wolverhampton også erfaring fra Cardiff, Burton og amerikanske Colorado Rapids.

 

Valgte operasjon
Kantspilleren André Green kom til Pompey med lovord, og det var mange som på sosiale medier tok til orde for at her hadde Pompey gjort et kupp. 20-åringen kommer på lån fra Aston Villa. Han har signert en kontrakt for hele 2018/19-sesongen og han har en rekke u-landskamper for England. Han har også erfaring fra Premier League med Villa.

- Vi er veldig glade for å ha fått André inn. Han har et fantastisk offensivt potensial. Han har fart, ballkontroll og evnen til å passere motstanderne. Han er også fleksibel ettersom han kan spille både på kanten og i midten. Jeg tror han vil passe godt inn her hos oss, sa Jackett til Pompeys offisielle webside da Green var klar. 

- Dette blir en spennende utfordring for meg og jeg er veldig klar for den. Målet mitt er å spille kamper og komme tilbake til der jeg var før jeg ble skadet, sa Green til Pompeys webside like etter å ha signert. Han spilte i 2017/18-sesongen lite på grunn av skade.

LES OGSÅ: André Greens spillerprofil

Han var klar på at han så fram til å spille for nettopp Pompey:

- Men en gang jeg hørte Portsmouth var interessert, visste jeg at dette var en mulighet jeg måtte ta. Det er bare til å se på statusen til denne klubben, se hva de har oppnådd og supporterne de har. Det er en av de største klubbene i divisjonen og jeg håper jeg kan være med på å oppnå suksess her, fortsatte han.

I likhet med Mason debuterte han i Checkatrade Trophy. Han har også fått seg en ligakamp, men han er for tiden ute med skade. Kenny Jackett var ikke blid da det ble klart at Green hadde en skade som han opplevde var blitt holdt hemmelig for seg da Green signerte for Pompey. Green ble i forrige uke operert for skaden og det tar sannsynligvis rundt en måned før han igjen er spilleklar for oss.

 

SE OGSÅ: Pompeys spillerstall 2018/19

andre green98 
André Green skal være en klassespiller på dette nivået når han når god fysisk form.