jack whatmough81Han er en av spillerne som har vært lengst i klubben, men er fortsatt bare 21 år. Skal dette bli Jack Whatmoughs sesong?

 

Han har u-landskamper for England og har vært linket til klubber høyere i ligasystemet. Store skadeproblemer har derimot ødelagt sesong etter sesong for midtstopperen. Nå har han hatt en skadefri sesongoppkjøringen og Jack Whatmough fikk da også starte 1. serierunde i midtforsvaret sammen med Matt Clarke. Christian Burgess var henvist til innbytterbenken.

SE OGSÅ: Jack Whatmoughs spillerprofil

Kåret til banens beste
Om ikke det var en god start på sesongen i seg selv, kunne også Whatmough glede seg over tre poeng, clean sheet (seier 1-0) og at han ble kåret til banens beste spiller av lokalavisen The News.

- For meg personlig var det en perfekt dag. Vi vant samtidig som vi holdt nullen. Jeg skulle selvsagt ønske at vi vant mer komfortabelt, og vi gjorde ting litt vanskelig for oss selv ved å ikke klare å holde på ballen. 

- Luton la hardt press på oss i 2. omgang og det ble tøft, men vi har jobbet veldig godt med det defensive i hele sommer og det vistes. Fra keeper til spiss, jobbet vi godt defensivt som et lag. Det var en skikkelig lagseier, sier Whatmough til Pompeys offisielle webside.

Trives godt med Clarke
Det er Matt Clark og Christian Burgess som har vært vårt mer eller mindre faste stopperpar de to siste sesongene. Nå kan det se ut som at Whatmough har passert Burgess og er manager Jacketts førstevalg sammen med Clark:

- Vi spilte sammen også på slutten av forrige sesong og vi fungerer bra sammen. Han er en strålende spiller som jeg liker veldig godt å spille sammen med, sier Whatmough.

jack whatmough jubler