kenny jackett og joe gallen3Manager Kenny Jackett og assistent Joe Gallen får nye trenere med seg på treningsfeltet denne sesongen.

 

Forrige sesong var det den tidligere spissen Robbie Blake (bildet til høyre) som var førstelagstrener i Pompey. Da kontrakten hans gikk ut ved sesongslutt, endte han opp med å forlate robbie blake1Pompey-jobben til fordel for en tilsvarende i Bognor Regis Town. 

SE OGSÅ: Robbie Blake sin spillerprofil

Om dette var etter Blakes eget ønske, om han ikke lenger var ønsket av Jackett/Gallen, eller om det var en annen årsak ble ikke opplyst om. Faaktum er uansett at Blake ikke lenger jobber for Portsmouth FC, men for Bognor Regis Town.

Blake kom til Pompey i 2015. Han var dermed en av del av trenerteamet Jackett/Gallen "arvet" fra vår forrige manager Paul Cook.

Tidligere publikumsfavoritt tilbake
Inn i stedet kommer Jake Wigley og vår tidligere midtstopper Paul Robinson (bildet til høyre, under Blake).

SE OGSÅ: Paul Robinson sin profil

paul robinson trenerRobinson trenger muligens ikke den store presentasjonen, men i løpet av den ene sesongen han var Pompey-spiller rakk midtstopperen å bli populær både blant medspillere og supportere. Han har spilt for AFC Wimbledon etter at han forlot Pompey i 2015. Kommende sesong skal han i tillegg til å være en av våre førstelagstrenere også spille aktivt selv for Havant & Waterlooville. I Pompey blir han nå gjenforent med sin tidligere manager i Millwall, Kenny Jackett.

- Det er herlig å være tilbake her igjen. Jeg elsket det året jeg fikk som spiller her i Pompey og dette er en fantastisk mulighet for meg. Jeg forlot klubben litt tidligere enn jeg selv ønsket, men det er slik fotball er. Nå er jeg tilbake i klubben i en ny rolle, og det er flott å få en slik sjanse i en klubb som Pompey.

- Jeg vil jobbe spesielt med forsvarsspillerne, men også litt ekstra. Jeg vil være på treningsfeltet til Pompey et par dager i uka, for jeg skal fortsette min spillerkarriere i tillegg. Dette blir min første trenerjobb og det blir veldig spennende. Jeg ser at min egen spillerkarriere går mot slutten og jeg tror ikke jeg kunne fått en bedre plass å ha min første trenerjobb enn her i Pompey under Kenny Jackett, sier Robinson selv til Pompeys offisielle webside.

Sønn av tidligere Pompey-spillere
I full stilling som førstelagstrener - og altså Robbie Blake sin erstatter - har Pompey ansatt Jake Wigley (bildet til høyre). Han er sønn av tidligere Pompey-spiller Steve jake wigleyWigley, som spilte over 100 kamper for Pompey mellom 1989 og 1992. 

SE OGSÅ: Jake Wigley sin profil

Han kommer med trenererfaring fra Bolton og Nottingham Forest. De fire siste årene har Wigley vært i Forest og jobbet både med U18, U23 og førstelaget der.

- Jeg søkte på jobben, ble innkalt til intervju og fikk deretter beskjed om at jeg fikk jobben. Dette er en stor klubb med mål om å havne på topp 6 kommende sesong. 

- Mine første fotballminner er da jeg som liten gutt dro til Fratton Park for å se min far spille for Pompey. Ting har forandret seg siden det, selv om stadion er ganske lik, kommenterer Wigley.

Manager Kenny Jackett forteller at begge de to nye trenerne vil ha et særlig fokus på de yngre spillerne i førstelagstroppen:

- Vi hadde en intervjurunde i sommer og etter den konkluderte vi med at Jake hadde de nødvendige kvalitetene. Han har jobbet mye med U23- og U18-spillere i Nottingham Forest og det er en naturlig progresjon for ham nå å komme her. Han vil være her hver dag og både han og Paul vil sammen med oss ha fokus på hvordan vi best mulig kan få de yngre spillerne til å ta videre steg.

Under finner dere videointervjuer med våre to nye trenere.

trenertrio 2018 
Paul Robinson (f.v.), manager Kenny Jackett og Jake Wigley.