petar durinFor første gang på mange år har Pompey betalt for å hente inn en spiller til akademiet. 

I våre Premier League-dager under Harry Redknapps ledelse hentet Pompey akademispillere fra ikke bare hele Europa, men også spillere fra andre kontinent. Det ble også betalt overgangssummer for diverse u-landslagsspillere. Flere av disse spilte aldri for førstelaget vårt.

De siste årene har akademiet bestått av stort sett lokale gutter som har vært i klubben siden de var guttunger. Denne uka gjorde Pompey noe de ikke har gjort på lenge: Den kroatiske keeperen Petar Durin (17) er kjøpt fra italienske Atalanta for en ikke offentliggjort overgangssum.

Kroatisk u-landslagskeeper
17-åringen kommer fra Serie A-klubben til Pompey i League One og har skrevet under på en toårskontrakt. Pompey har også opsjon på å forlenge kontrakten med ytterligere ett år. Han har spilt for det kroatiske U18-landslaget.

- Jeg er veldig glad for å være her og for å få muligheten til å spille for en så stor klubb. Nå må jeg jobbe hardt for å betale tilbake for den tilliten Pompey har vist meg ved å hente meg hit, sier Durin til Pompeys offisielle side.

- Dette er et stort steg framover for klubben: Å investere penger i en ung gutt med en stor framtid. Jeg forstår det er mange år siden sist klubben betalte en overgangssum for å få en spiller til ungdomslaget. Dette viser at klubbens styre har en vilje til å tenke langsiktig. Etter å ha hatt ham her på trening, føler vi at vi her har en keeper som har alle ferdighetene som skal til for å gå veldig langt. Vår keepertrener, John Keeley, var klar på hvor god han synes Petar er og vi er veldig glade for å ha kommet i mål med lange forhandlinger med Atalanta og at Petar valgte oss, sier Dave Wright, fra Pompeys akademi.

petar durin 
Petar Durin - vår nye akademikeeper.