craig macgillivrayKeeperen Craig MacGillivray kommer fra Shrewsbury til Pompey.

 

Luke McGee var vårt klare førstevalg forrige sesong, men den unge keeperen som kom fra Tottenham for ett år siden hadde sine blemmer - og kostet oss med det noen poeng. Manager Kenny Jackett signaliserte også at han ikke var helt fornøyd da han hentet rutinerte Stephen Henderson på lån i januar, men Henderson ble skadet i sin første kamp og McGee fikk rollen som førstekeeper tilbake umiddelbart. 

Med unntak av siste serierunde, da tidligere akademikeeper Alex Bass fikk sin ligadebut, spilte McGee samtlige seriekamper for oss.

Spekulasjoner på keeperplass
Det har vært spekulasjoner etter sesongslutt om hva som vil skje. Vil Luke McGee fortsette som førstekeeper? Vil Alex Bass, som var solid i sin ligadebut, bli satset på? Vil Jackett hente en ny rutinert keeper som førstekeeper?

Nå har Jackett bestemt seg. Unge Alex Bass vil trolig bli lånt ut for å få mer førstelagserfaring, mens Craig MacGillivray hentes inn som rutinert utfordrer om førstekeeperplassen for Luke McGee.

SE OGSÅ: Craig MacGillivrays spillerprofil

Hvem er så denne Craig MacGillivray? Han er 25 år gammel og spilte utenfor ligasystemet fram til Walsall hentet ham for fire år siden. Etter tre sesonger i Walsall som andrekeeper, signerte han for Shrewsbury Town. Shrewsbury Town hadde en meget imponerende sesong i League One forrige sesong, men MacGillivray var andrevalg mellom stengene også her. Han fikk åtte seriekamper, pluss en del cupkamper, og var ønsket med videre. Han takket derimot nei til en forlengelse av kontrakten med Shrewsbury og skrev i stedet under på en toårskontrakt med Pompey da Kenny Jackett tilbød ham det. 

Bestemt seg for hvem som skal være førstekeeper
En av grunnene til at han tiltrakk seg Pompeys interesse var trolig hans opptreden på Fratton Park i 2017/18-sesongen. MacGillivray storspilte i Shrewsbury-målet da de tok med seg alle tre poengene.

- Han kommer med erfaring og vil gi oss god konkurranse på keeperplass. Craig er ambisiøs og han imponerte i de kampene han spilte for Shrewsbury forrige sesong. Han har vært uheldig som ikke har fått mer spilletid de siste sesongene, men han er mer enn klar for å spille mer nå. Han er en god allroundkeeper som er både modig og god på streken, kommenterte Pompey-manager Kenny Jackett til Pompeys offisielle webside da MacGillivray signerte.

I The News i dag forteller Jackett noe oppsiktsvekkende at han allerede har bestemt seg for hvem som skal være hans førstekeeper ved sesongstart, men at både McGee og MacGillivray vil få bra med spilletid i sommerens treningskamper.

- Kommer ikke hit for å sitte på benken
Craig MacGillivray er klar på at han ikke er kommet til Pompey for å bli andrekeeper i nok en klubb.

- Dette er en massiv klubb og jeg ser veldig fram til å komme i gang. Jeg kan ikke takke manageren nok for at han har tro på meg og har gitt meg en toårskontrakt her. Dette var en overgang jeg ikke kunne si nei til. 

- Jeg spilte mot Pompey forrige sesong og atmosfæren på Fratton Park er fortsatt noe som sitter i meg. Jeg håper supporterne liker meg og at vi kan få et godt forhold. Det er en bra spillerstall her og forhåpentligvis klarer vi opprykk kommende sesong. 

- Luke McGee gjorde det bra her forrige sesong, men jeg kom ikke hit for å sitte på benken. Jeg er 25 år nå og trenger å spille, kommenterer Pompeys nye keeper.