akademigutter2018Åtte 16-åringer skrev denne uka under på sine første Pompey-kontrakter.

 

På bildet over ser du dem. Åtte stolte 16-åringer sammen med Mark Kelly (akademimanager) og Liam Daish (utviklingstrener). Fra venstre mot høyre ser vi bak: Mark Kelly, Haji Mnoga, Alfie Stanley, Harry Kavanagh, Stan Bridgman og Liam Daish. Foran fra venstre: Tom Bruce, Ethan Robb, Liam Kelly og Leon Pitman. Foto: Simon Hill.

De åtte har alle skrevet under på toårskontrakter som lærlinger og skal spille for akademiet fram til de sommeren 2020 får beskjeden om de får profesjonell kontrakt eller ikke. Tidligere år har vist at det pleier å være 1-3 som får profesjonell kontrakt hos Pompey i året.

Sju av åtte fra Portsmouth
Leon Pitman er keeper og kommer fra Isle of Wight. De sju andre er fra Portsmouth.

- De har jobbet hardt for å komme hit de er i dag, og dette er starten på en drøm for dem. Samtidig kommer det fra nå av bare til å bli enda hardere for dem. Vi har snakket med dem om utfordringene de har foran seg, men det er en bra ting at de er lokale gutter og forstår fotballklubben siden den er i deres hjerter allerede, sier akademimanager Mark Kelly til Pompeys offisielle webside.

Noen ord om de enkelte spillerne:

Stan Bridgman: Vært tilknyttet Pompey siden han var ni. Tidligere midtstopper, nå først og fremst sentral midtbanespiller. 

Tom Bruce: Forsvarsspiller som har vært tilknyttet Pompey i fire år.

Harry Kavanagh: Høyreback eller vingback som har vært i Pompey i ti år. Har sesongkort på North Stand.

Liam Kelly: Venstre vingback som har vært tilknyttet Pompey i tre år.

Haji Mnoga: Midtstopper eller høyreback som har vært i Pompey i sju år. John Terry er forbildet.

Leon Pitman: Keeper fra Isle of Wight som har vært tilknyttet Pompey i tre år. Har i likhet med Kavanagh sesongkort på Fratton Park. Ikke i slekt med Brett.

Ethan Robb: Midtbanespiller som har vært i klubben i tre år. Steven Gerrard er forbildet.

Alfie Stanley: Spiss som har vært i Pompey i seks år og hatt sesongkort på Fratton Park i tolv år! Aguero er forbildet.