nicke kabamba97Pompey har valgt å ikke forlenge kontraktene til Nicke Kabamba (bildet), Theo Widdrington og Jez Bedford.

 

Ved hver sesongslutt er det spillere som har kontrakter som går ut. Naturlig nok er det ikke alle spillerne klubben ønsker å forlenge kontrakten med. Trioen Nicke Kabamba, Theo Widdrington og Jez Bedford er innenfor denne kategorien. De har alle forlatt klubben. 

Klarte ikke å gjøre som Lowe
Nicke Kabamba kom i likhet med Jamal Lowe fra ikke liga-klubben Hampton & Richmond Borough i januar 2017. Mens Jamal Lowe har tatt store steg og har etablert seg i startelleveren til Kenny Jackett (og denne sesongen var den Pompey-spilleren med flest målgivende), har Kabamba knapt fått sjansen denne sesongen. Han har vært på banen i en seriekamp og en ligacupkamp, men har ellers vært utlånt til Colchester i League Two (10 kamper, 0 mål) og deretter Aldershot Town i National League (6 kamper, 1 mål). Den store og sterke spissen har med andre ord ikke prestert på lavere nivå heller.

SE OGSÅ: Nicke Kabambas spillerprofil

Pompey-manager Kenny Jackett tror ikke Kabamba er god nok til å bidra for Pompey i League One, men han forteller i et intervju med The News at han har mye positivt å si om spissen:

- Det har dessverre ikke gått helt slik vi håpte for Nicke i Colchester eller Aldershot. Vi har prøvd å bygge en bro mellom ikke liga-fotball og League One, men personlig tror jeg ikke han er det vi trenger nå. Han er derimot en veldig fin gutt og du finner ikke en bedre proff enn ham. Uansett hvor han går videre nå, ønsker vi ham lykke til og jeg har anbefalt ham til de klubbene som har ringt meg for å snakke om han. Det kan være aktuelt med retur til Aldershot, sier Jackett.

En avgjørelse Pompey kan angre på
Theo Widdrington, sønn av tidligere Southamp***-spiller Tommy Widdrington, fikk proffkontrakt med Pompey etter 2016/17-sesongen. Han hadde da gått gradene i Pompeys akademi. Han ble ganske kjapt lånt ut til Havant & Waterlooville, to nivåer under League Two. Her gjorde han sine saker bra og da Pompey fikk store skadeproblemer på midtbanen i vinter, ble han kalt tilbake. 

Widdrington satt på benken i en rekke kamper, men han fikk aldri komme inn til sin debut. Når han nå ved sesongslutt frigis, innrømmer Kenny Jackett at det var en vanskelig avgjørelse. Det kan være Pompey vil angre på at de frigir den lovende midtbanespilleren, men ifølge Jackett er det begrenset hvor mange unge midtbanespillere i samme kategori en kan ha. Widdrington har Ben Close og Adam May foran seg i køen, og sannsynligvis hentes det inn en rutinert midtbanespiller i sommer i tillegg til at Danny Rose kommer tilbake fra skade. Da blir det vanskelig å finne spilletid til Widdrington.

- Vi ønsker Theo lykke til. Det han trenger nå er å flytte på seg, førstelagsfotball er kanskje ett år eller to unna for ham. Det er selvsagt en vanskelig avgjørelse å slippe ham, men vi har mange unge spillere i den posisjonen og vi er i en situasjon hvor vi må fylle på med spillere som går inn og forsterker oss, sier Kenny Jackett til lokalavisen The News.

SE OGSÅ: Theo Widdringtons spillerprofil

- Av og til må en et steg ned for å komme videre
Jez Bedford - også han midtbanespiller, men gjerne på kanten - fikk sammen med Widdrington proffkontrakt etter forrige sesong. Han har vært utlånt til Poole Town store deler av sesongen, men i vinter ble også han kalt tilbake da skadeproblemene var på sitt verste. Han ble derimot kalt tilbake etter Widdrington og har vært bak ham i køen. Det var således ventet at Bedford ville bli frigitt.

- Ferdighetsmessig er Jez en talentfull spiller som er god med ballen. Å bryte gjennom og spille for en klubb i Football League er for øyeblikket tøft for ham, men han må finne sin vei. Som så mange andre spillere har funnet ut før ham, må en av og til ta et steg tilbake for å kunne gå framover, kommenterer Jackett til The News.

SE OGSÅ: Jez Bedfords spillerprofil

jez bedford 
Slik så det ut for ett år siden da Jez Bedford (t.v.) og Theo Widdrington skrev under på sin første proffkontrakt. Her fotografert med Pompeys daglige leder Mark Catlin.