brandon haunstrup88Pompeys skadeproblemer er store, men nå er to av klubbens unggutter klare for spill igjen.

 

Skadene er mange og da Pompey slo Fleetwood borte på tirsdag, var gjennomsnittsalderen på startelleveren 22 år. Tar en med innbytterbenken var den enda lavere. Der satt blant annet akademigutter uten førstelagserfaring. 

Men blant innbytterne satt også to av klubbens unggutter som har vært ute med skade i lang tid. To spillere som har bra med førstelagserfaring etter hvert, men kunne hatt enda mer om de ikke hadde fått sine skader.

Venstreback Brandon Haunstrup spilte lite under Paul Cook ettersom Enda Stevens var vår beste spiller og gjorde venstrebacken til sin. Da Stevens gikk til Sheffield United i sommer, valgte manager Kenny Jackett å hente inn Tareiq Holmes-Denis på sesonglangt lån fra Premier League-klubben Huddersfield. I 1. omgang i 1. serierunde ble derimot Holmes-Denis skadet. Sesongen var over og Pompey må betale lønna hans hele 2017/18-sesongen.

LES OGSÅ: Brandon Haunstrup sin spillerprofil

Det ble hentet inn nye lånespillere til venstrebacken, men da unge Brandon Haunstrup endelig fikk tillit spilte han så godt at han gjorde venstrebacken til sin. Dessverre for Haunstrup ble han skadet (kne) 2. juledag i kampen mot AFC Wimbledon. Etter det har han ikke spilt, og nå har innlånde Dion Donohue levert ok. Mot Fleetwood var derimot Haunstrup tilbake i kamptroppen for første gang siden 2. juledag. Selv om det ikke ble spilletid, var i alle fall Haunstrup glad for å være med igjen.

- Personlig var det veldig godt for meg å være tilbake igjen. Nå begynner arbeidet med å vise at jeg fortjener å få spille og være klar når jeg blir bedt om å spille igjen. En kan løpe så mye en vil, men det er gjennom kamper en kommer tilbake i form. 

- Det er alltid frustrerende å være ute med skade, og jeg var veldig skuffet da jeg ble skadet ettersom jeg hadde etablert meg på laget og var i god form, sier Haunstrup til Pompeys offisielle webside.

To langvarige skader 
Om Haunstrup har vært uheldig med skader, står det enda verre til for Jack Whatmough. Midtstopperen med U18-landskamper for England har nå hatt svært langvarige skader to ganger allerede i sin karriere, og han er fortsatt bare 21 år. 

LES OGSÅ: Jack Whatmough sin spillerprofil

I likhet med Haunstrup var han på benket mot Fleetwood og han skal være fysisk klar for kamper igjen. Kamptrening har det naturligvis vært lite av for Whatmough, men både han og Haunstrup spilte en reservelagskamp forrige uke. Det var da fem måneder siden sist han spilte en fotballkamp.

- Jeg fikk egentlig beskjed om at jeg var ute i seks måneder, så å spille en kamp en måned før det var en liten opptur. At jeg klarte det skyldes både eget hardt arbeid, fysioterapeutene våre og den jobben legen gjorde på operasjonsbordet. 

- Nå ble det 45 minutter for reservelaget, og selv om jeg føler at jeg kunne spilt 2. omgang også er det klokest å lytte til de medisinske rådene om å ta det rolig i starten. Kroppen kjennes i alle fall bra ut og jeg håper å spille førstelagskamper før sesongen er slutt, sa Whatmough til lokalavisa The News

På skadelisten vår finner vi den innleide keeperen Stephen Henderson (trolig ute resten av sesongen), innleid venstreback Tareiq Holmes-Denis (ute hele sesongen), midtbanesjef Danny Rose (trolig ute resten av sesongen), innleid midtbanespiller Stuart O'Keefe (vært ute i mange uker og er fortsatt et stykke unna kampklar), back/ving/kaptein Gareth Evans (ute i noen uker til), forrige sesongs toppscorer Kal Naismith (ute på ukjent tid) og toppscorer Brett Pitman (ute i noen uker til).

I tillegg har Nathan Thompson karantene ytterligere to kamper etter sitt røde kort mot Southend.

 

jack whatmough tweet4
Jack Whatmough sin tweet etter tirsdagens kamp mot Fleetwood.