anton walkes jubelI Anton Walkes har Pompey hentet en anvendelig spiller inn på lån. Lørdag debuterte han på høyrebacken med scoring.

 

Anton Walkes fyller 21 år i dag og er en ung og anvendelig spiller som Tottenham låner ut for at han skal få førstelagserfaring. Nettopp hans anvendelighet kommer godt med i en Pompey-stall hvor vi på grunn av skader er tynt besatt både sentralt på midtbanen, midtstopperplass og på begge backene. Walkes kan spille i alle disse posisjonene.

SE OGSÅ: Anton Walkes sin spillerprofil

Walkes har fått draktnummer 2 i Pompey og er kommet på lån fra Premier League-klubben Tottenham ut sesongen. Forrige sesong var han faktisk på utlån til USA og Atlanta United. Her spilte han 23 kamper og scoret to mål.

Høyreback sist - trolig midstopper på lørdag
Og mål ble det også på Walkes i sin debut for Pompey. I hjemmekampen mot Doncaster på lørdag, scoret Walkes på en corner og utliknet til 1-1 i kampen som til slutt endte 2-2. Walkes spilte høyreback i den kampen. Midtstopper Christian Burgess ble utvist mot slutten av kampen, og lokalavisen The News melder i at Walkes trolig blir flyttet inn som stopper sammen med Clarke i bortekampen mot MK Dons førstkommende lørdag. 

- Jeg vet at jeg kommer til å like meg her, og jeg håper at jeg kan få være mye involvert og bidra. Dette er en stor klubb med mye historie og det å få spille her gir meg muligheten til å utvikle meg mye. 

- Førstelagsfotball er så viktig for unge spillere og jeg håper å få mange minutter her nede. Jeg liker meg egentlig aller best på midtbanen, men jeg har lært mye defensivt den siste tiden og jeg er glad bare jeg får spille, sa Walkes til Pompeys offisielle webside da han signerte.

- Atletisk spiller
Manager Kenny Jackett legger ikke skjul på at han er fornøyd med å ha sikret seg Walkes på lån ut sesongen:

- Han er en atletisk spiller som kan spille i en rekke posisjoner. Erfaringen han får med å spille for Pompey vil være veldig nyttig for ham og jeg er sikker på at han kan bidra godt i vår jakt på en topp 6-plassering.

- Jeg tror han har en veldig lys framtid og jeg har stor tro på ham, kommenterer Pompey-manageren.