sylvain deslandesSylvain Deslandes gjorde sin debut for Pompey mot Rotherham lørdag.

 

Connor Ronan har vi allerede blitt kjent med. Den teknisk gode midtbanespilleren fra Wolverhampton ble kåret til banens beste da han debuterte for oss i serien med å bli kåret til banens beste i hjemmekampen mot Scunthorpe forrige helg. Da satt Sylvain Deslandes på benken hele kampen. 

I går fikk Deslandes sjansen fra start på vår venstreback i bortekampen mot Rotherham. Deslandes kom i likhet med Ronan på lån ut sesongen fra Championships topplag Wolverhampton. 

SE OGSÅ: Sylvain Deslandes sin spillerprofil

Deslandes og Ronan kjenner begge til vår manager Kenny Jackett fra før. Jakcett var Wolverhampton-manager fra 2013-2016. De fortalte begge lokalavisen hvor glad de var for å gjenforenes med Jackett i Pompey.

- Dette er en stor overgang for meg og jeg er veldig glad for å være her. For en ung spiller som meg er det veldig viktig å få erfaring med førstelagsspill - og ikke bare trene. Jeg er takknemlig for denne sjansen og jeg vil gi alt for Portsmouth, sa Deslandes.

Deslandes er født i Kamerun, men han er vokst opp i Frankrike. Han har representert Frankrike på alle aldersbestemte landslag fra U15 til U20. Han er nå 20 år gammel.

Vår problemposisjon
Det er neppe tilfeldig at det er nettopp en venstreback som er hentet nå i januar. Det har vært Kenny Jacketts problemposisjon store deler av sesongen. Faktisk har mangelen på venstrebacker vært så stor at han har måttet bruke vår store, sterker midtstopper Matt Clarke der i enkeltkamper. 

Tareiq Holmes-Dennis skadetTareiq Homes-Denis (bildet til høyre) ble før sesongen hentet på lån fra Huddersfield. Lånekontrakten var for hele sesongen og Pompey-manager Jackett var svært godt fornøyd med å ha sikret seg backen. Dessverre ble Holmes-Denis alvorlig skadet allerede i første serierunde. Skaden setter ham ut av spill hele sesongen, og Pompey har han dermed på lønningslisten sin for en hel sesong, men har kun fått bruke ham i under en omgang.

SE OGSÅ: Tareiq Holmes-Denis sin spillerprofil

Det ble hentet en ny venstreback på lån. Denne gangen Burtons Damien McCrory. Han spilte tre kamper for oss før også han ble langtidsskadd. Han har vært på Pompeys lønningsliste helt fram til nå i januar, men han har vært hjemme i Burton for opptrening etter skaden. Lånekontrakten er nå avsluttet.

SE OGSÅ: Damien McCrorys spillerprofil

Brandon Haunstrup fra eget akademi har dermed fått en del spilletid i år, men da han endelig hadde etablert seg på laget før jul, ble han skadet også han. Haunstrup er fortsatt ute av spill. 

Det har dermed vært innleide Dion Donohue som har spilt mest venstreback den siste tiden. Han har ikke imponert før nå nylig, men med skadeproblemer også på sentral midtbane ble han flyttet fram dit da Pompey møtte Rotherham. Dermed finn Deslandes sin debut på backen. 

- Han er en sterk og god spiller som vi vil få god bruk for, men dette var hans første kamp på lenge. Han var derfor sliten utover i 2. omgang. Han klarte seg derimot bra, kommenterte Kenny Jackett etter kampen.

Lørdag kommer topplaget Shrewsbury på besøk til Fratton Park. Da er det god mulighet for at vi får se Deslandes i aksjon på Fratton Park for første gang.

sylvain deslanes og connor ronan 
De to lånespillerne fra Wolverhampton: Sylvain Deslandes (t.v.) og Connor Ronan.