jubel2017lKommer årets første seier?

 

Kenny Jacketts mannskap er på jakt etter årets første seier etter å ha innledet 2018 med tap mot Bristol Rovers og exit mot Chelsea U21 i den mye omtalte cupen Checktrade Trophy.

Likevel, Portsmouth ligger forholdsvis godt an og innehar fremdeles den siste play-off plassen, poenget foran Rotherham og Charlton. Med de tre neste kampene mot opprykkskonkurrentene Scunthorpe, Rotherham og Shrewsbury, er det å håpe at guttene fra Fratton Park leverer varene i disse viktige kampene. Spesielt hjemme har Portsmouth vært solide denne sesongen, og med to av disse toppkampene på nettopp hjemmebane bør det være styrket tro på god poengfangst. 

Scunthorpe
«The Irons» ligger to plasser over Pompey på tabellen og innehar i øyeblikket fjerdeplass i League One. Laget ledes av Graham Alexander, mannen som sjarmerte hele England da han i 09/10 sesongen ble den eldste spilleren til å debutere i Premier League. I en alder av 38 tok han nivået uten problemer og kom på scoringslisten hele syv ganger.

Som manager har han ledet Fleetwood Town til opprykk fra League Two tilbake i 13/14 sesongen, og har siden våren 2016 hatt ansvaret for Scunthorpe.

Årets sesong har til nå vært god, og laget vil prøve å tette luken opp til direkte opprykk som er på fem poeng. Formmessig er dem i god form og har ikke tapt på de siste seks oppgjørene, og står med tre seiere og to uavgjorte. Energi burde det heller ikke være mangel på, da laget ikke har spilt siden 1. nyttårsdag.

Skader
Ben Close (lår) og Nathan Thompson (ankel) betegnes som usikre, mens Gareth Evans, Brandon Haunstrup, Milan Lalkovic, Stuart O’Keefe, Danny Rose og Jack Whatmough er definitivt ute for Portsmouth.

Tidligere oppgjør
Scunthorpe har hatt ett godt tak på Portsmouth, og slo dem sist lagene møttes denne sesongen, hjemme på Glanford Park i september. Da endte oppgjøret 2-0 til Scunthorpe etter mål av Lee Novak og Duane Holmes. Portsmouth har faktisk tapt de fire siste oppgjørene mot Scunthorpe, og vi må tilbake til september 2012 for å finne sist gang Pompey gikk seirende ut, da på Fratton Park.