fans11Enda en stein til Fortress Fratton?

 

Pompey er i flytsonen om dagen, i hvert fall på hjemmebane hvor vi står med fem strake seire hvis vi inkluderer Checkatradeoppgjøret mot nettopp Northampton. Ting kan tyde på at Fratton Park er i ferd med å bli den bastionen som vi har håpet på gjennom flere sesonger med varierende resultater. Bortelaget har hatt en trøblete sesong så langt og ligger tredje sist med 23 poeng og hele 23 minus i målforskjell. På papiret skal dette være tre poeng til Kenny Jacketts menn, bortsett fra at fotballkamper som kjent ikke avgjøres på papir men på gress.

Litt om Northampton Town
Klubben med tilnavnet The Cobblers ble stiftet i 1897, året før Portsmouth. De spiller sine hjemmekamper på Sixfields Stadium, et anlegg med kapasitet på knappe 8.000 tilskuere. Frem til 1994 delte de anlegg med en cricketklubb og var faktisk det siste laget i engelsk liga som spilte hjemmekamper på en cricketarena.  Laget mangler de helt store merittene i engelsk fotball, men har vært på øverste nivå – så langt tilbake som i 1965/66 da laget endte på 21. plass. Noen kjente spillere har fartstid i klubben, blant annet Trevor Morley som mange har sett på norsk TV2 og ikke minst «vår egen» Ricky Holmes leverte varene for Northampton før han dro videre til Charlton. De har hatt mange kjente navn i managerstolen, blant annet Terry Fenwick, Colin Calderwood, Justin Edinburgh og nå altså den gamle storscoreren Jimmy Floyd Hasselbaink.

Spillere vi bør se opp for
Chris Long, som er på utlån fra Burnley, er lagets toppscorer i ligaen med 5 mål. Iren John-Joe O’ Toole er en målfarlig midtbanespiller med erfaring fra Championship blant annet i Watford. Han er en del skadeplaget men spiller mest sannsynligvis mot oss. David Buchanan er en annen erfaren spiller med U-landskamper for Nord-Irland. Han kan få selskap i forsvaret av Leon Barnett som måtte stå over siste kamp mot Doncaster og var savnet der.

Situasjonen hos oss
Lalkovic, Whatmough, O’Keefe og Naismith er uaktuelle på grunn av skader. Likevel er Kenny Jackett rimelig fornøyd med situasjonen, blant annet fordi unggutter som Brandon Haunstrup og Ben Close har tatt steg og gitt ham flere valgmuligheter. Han er tilfreds med at laget ser ut til å vinne de jevne kampene, samtidig som han understreker hvordan laget kan bli bedre i alle deler av spillet, særlig den offensive delen. Han har utfordret spillerne til å slippe seg mer løs, tørre å utfordre, og håper selvsagt at Northampton skal få slite på lørdag.

Tidligere møter
Lagene har allerede møtt hverandre to ganger denne sesongen. I ligaen vant Northampton 3-11 på hjemmebane. Dette var kort tid etter at Hasselbaink hadde overtatt managerstolen og det kunne se ut som laget fikk et lite løft. Senere har det gått i rykk og napp, kanskje mest i rykk. De svinger i prestasjonene og har i desember gått fra sterke resultater mot Walsall (seier 2-1) og Blackburn (1-1) til klare tap i bortekampene mot Oldham og Doncaster. 1-8 i negativ målforskjell på de to bortekampene indikerer at The Cobblers ikke strutter av selvtillitt før møtet med et formsterkt Portsmouth. Likevel har bortelaget vist at de på sitt beste kan yte motstand også mot de bedre lagene i divisjonen. Likevel bør Pompey vinne om de skal henge med i kampen om play-off. Tips: 3-1 til Pompey.